Ekonomi 02.07.2022 07:00

TİM FİRMALARI GELECEĞE HAZIRLIYOR

"Odaklı İnoSuit Programı Tanıtım ve Bilgi Toplantısı" eş zamanlı olarak Bursa ve İzmir'de gerçekleştirildi. Toplantıda Odaklı İnoSuit Programı hakkında detaylı ve kapsamlı bilgilendirmenin yanı sıra "Kurumsal İnovasyon Yönetimi" ile "Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Etkileşimi" konularında bilgi paylaşımları yapıldı.
TİM FİRMALARI GELECEĞE HAZIRLIYOR

“Odaklı İnoSuit Programı Tanıtım ve Bilgi Toplantısı” eş zamanlı olarak Bursa ve İzmir’de gerçekleştirildi. Toplantıda Odaklı İnoSuit Programı hakkında detaylı ve kapsamlı bilgilendirmenin yanı sıra “Kurumsal İnovasyon Yönetimi” ile “Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Etkileşimi” konularında bilgi paylaşımları yapıldı.

100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), firmaların inovasyon yetkinliğine uygun kulvarda mentorluk desteği alabilmesi adına hayata geçirdiği Odaklı İnoSuit Programı’nın tanıtımına yönelik 1 Temmuz 2022 Cuma günü Bursa'da ve İzmir'de eş zamanlı olarak "Odaklı İnoSuit Programı Tanıtım ve Bilgi Toplantısı” gerçekleştirildi.

İzmir’de düzenlenen toplantıya TİM Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep’in yanı sıra Jantsa OPEX Yöneticisi Yalçın Yür, Jantsa Kalite Güvence ve Yönetim Sistemleri Müdürü İlknur Tok ve Kent Kart Ar-Ge İnovasyon Bölüm Yöneticisi Dilek Çetin Tulazoğlu katıldı. Bursa’daki toplantıya ise Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Mehtap Ekinci ve Copa Isı Sistemleri İnsan Kaynakları Müdürü Tuğba Demirsu Yücetürk katıldı.

Her iki ilde düzenlenen toplantılarda yerel firmalara “Odaklı İnoSuit Programı” hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılırken “Kurumsal İnovasyon Yönetimi” ile “Açık İnovasyon” ve “Dijital Dönüşüm” konularında bilgi paylaşımları aktarıldı.

Toplantılarda firmalar İnoSuit tecrübelerini anlattı

Açılış konuşmalarının ardından Odaklı İnoSuit Programı akademik koordinatörü Dr. Merih Pasin ve Dr. Mehmet Aydın “Kurumsal İnovasyon Yönetimi ve İnoSuit” sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından TİM Strateji İnovasyon ve Girişimcilik şubesi tarafından katılımcılara İnoSuit Programı İdari ve Finansal Süreçleri aktarıldı. Program, firma deneyim paylaşımı ile devam etti. Jantsa OPEX Yöneticisi Yalçın Yür, Jantsa Kalite Güvence ve Yönetim Sistemleri Müdürü İlknur Tok, Kent Kart Ar-Ge İnovasyon Bölüm Yöneticisi Dilek Çetin Tulazoğlu ve Copa Isı Sistemleri İnsan Kaynakları Müdürü Tuğba Demirsu Yücetürk İnoSuit Programı’na dair firmalarının tecrübelerini paylaşırken İnoSuit sonrasında firmalarında ne tür yenilikler ortaya çıkarttıklarına dair tecrübelerini anlattılar. Programın son bölümünde ise Odaklı İnoSuit Programı mentorları Doç. Dr. Mehmet Gençer ve Prof. Dr. Cem Okan Tuncel dijital dönüşüm ve inovasyon etkileşimi, açık inovasyon, lider ve kullanıcı yönlendirimli inovasyon konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

TİM Odaklı İnoSuit Programı Nedir?

61 İhracatçı Birliği, 27 sektör ile 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), firmaların inovasyon yetkinliğine uygun kulvarda mentorluk desteği alabilmesi adına hayata geçirdiği Odaklı İnoSuit Programı ile inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması, inovasyon yönetimi altyapısının oluşturulması, güçlendirilmesi, her bir kurumun kendi hedeflerine, yapısına ve ihtiyaçlarına uygun kurumsal inovasyon sistemlerinin tasarlanması ve hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.