Türkiye - Gündem 05.12.2017 16:12

TİKA'dan Azerbaycan Sayıştayına eğitim programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan Sayıştayı yetkililerine eğitim programı düzenledi.
TİKA'dan Azerbaycan Sayıştayına eğitim programı

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık, "Azerbaycan Cumhuriyeti Hesaplama Palatası" (Sayıştay) uzmanlarının mesleki becerilerinin artırılmasını, Türkiye’nin 155 yıllık birikime sahip Sayıştay Başkanlığının tecrübesinin öğrenilmesini ve faaliyetlerin yerinde incelenmesini amaçlayan Denetimde Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı projesini hayata geçirdi.

Açıklamada, Sayıştay Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen proje çerçevesinde Azerbaycan Cumhuriyeti Hesaplama Palatası denetçileri ve daire başkanlarından oluşan 18 kişilik heyet için Ankara’da eğitim ve tecrübe programları düzenlendiği belirtildi.

Programlar kapsamında katılımcılara 9 kişilik 2 ayrı grup halinde mali denetim, performans bilgisinin denetimi, bilişim teknolojileri denetimi, yıllık devlet bütçesinin uygulanmasına ilişkin Sayıştay denetimi ve devlet borçlarının denetimi konularında eğitimler verildi.

Eğitim ve tecrübe aktarımı programı katılımcıları, eğitimlerin son gününde TİKA’yı ziyaret etti. Katılımcılara TİKA’nın Azerbaycan’a yönelik hayata geçirdiği faaliyetlerle ilgili bilgi verildi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hesaplama Palatasının uzman heyetinin bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla ileride gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin görüşmeler yapıldı.