Güncel - Yaşam 21.06.2017 13:45

THY Miniport ağını genişletti

THY, Atatürk Havalimanı ile Taksim arasında bagaj taşıma hizmeti sunan Miniport uygulamasının kapsamını genişleterek, yolcularının bagajlarını anlaşmalı otellerden de alarak havalimanına taşıyacak.
THY Miniport ağını genişletti

Türk Hava Yolları (THY), yolcularının konforlu seyahat bütünlüğünü sağlamak adına hayata geçirdiği, Atatürk Havalimanı ile Taksim arasında bagaj taşıma hizmeti sunan Miniport uygulamasının kapsamını genişletti. Artık THY yolcuları, bagajlarını anlaşmalı otellere de bırakabilecek ve uçuşları öncesinde ve sonrasında rahatça hareket edebilecek.

İlk olarak 2016 yılının Mayıs ayında hayata geçirilen uygulamada THY yolcuları, bagajlarını İstanbul'a gelişlerinde Atatürk Havalimanında veya otel check-outları sonrası Taksim'de Miniport ofisine teslim edebiliyor, kendileri gün içinde fuar, toplantı, kültür ya da alışveriş turu gibi etkinliklere katılırken, bagajları Miniport ile taşınıyordu. Yeni anlaşmalarla otel-havalimanı-otel arasında da hizmet vermeye başlayacak.

Yolcular, seyahat öncesi veya sonrasında belirtilen otellerden birinde konaklıyorsa otelin resepsiyonuna ya da Miniport ofislerine bagajlarını teslim ederek, uçuşları sonrası ya da uçuşlarına kadar olan zamanı kendilerine ayırabilecek.

Miniport, özel güvenlik kriterleri gerektiren uçuş noktaları olan ABD, İsrail, Kanada, İngiltere'ye seyahat eden yolcular için geçerli olmayacak.

THY Ürün ve Hizmet Yönetimi Müdürü Emre Çevik, Miniport hizmeti ile yolcularını İstanbul'dan daha fazla yararlandırdıklarını belirterek, bugün itibarıyla otellerden de bavul alma ve bavul teslim etme hizmetini uygulama kapsamına aldıklarını söyledi.

Çevik, yolcunun uçuştan en az 5 saatten önce bagajlarının teslim edilmesi gerektiğini dile getirerek, Atatürk Havalimanındaki ofisin 07.30-23.00 saatleri arasında, Taksim ofisinin ise 08.00-20.00 saatlerinde çalıştığını kaydetti.