Spor 26.10.2016 10:54

THY Avrupa Ligi'nde Türk gecesi

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında yarın Darüşşafaka Doğuş ile Anadolu Efes karşı karşıya gelecek
THY Avrupa Ligi'nde Türk gecesi

YENİBİRLİK İSTANBUL - Basketbolda THY Avrupa Ligi'nde ikinci sezonunu geçiren Darüşşafaka Doğuş, sezona iyi bir başlangıç yaptı. Yeşil-siyahlı ekip, ilk maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız MTS'yi 73-70'lik skorla yendi. İkinci maçında sahasında İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımına 81-80 mağlup olan Darüşşafaka Doğuş, üçüncü karşılaşmasında Rusya'nın Unics Kazan takımını 94-87'lik skorla yendi. Darüşşafaka Doğuş, ilk 3 maç sonunda 16 takımın mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nde 5. sırada yer aldı.

THY Avrupa Ligi'nde A lisans sahibi Anadolu Efes ise sezona istediği gibi giriş yapamadı. Lacivert-beyazlı ekip, sezonun ilk haftasında İspanya temsilcisi Baskonia'ya 85-84, ikinci haftasında Yunanistan'ın Olympiakos ekibine 90-66 ve üçüncü haftasında Rusya'nın CSKA Moskova takımına 93-87 yenildi. Darüşşafaka Doğuş, rakibini mağlup ederek çıkışını sürdürmeyi, Anadolu Efes ise THY Avrupa Ligi'nde bu sezonki ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Öte yandan iki takım, geçen sezon THY Avrupa Ligi Top 16 Turu'nda karşı karşıya gelmiş, Anadolu Efes 72-68 ve 84-71'lik skorlarla iki mücadeleyi de kazanmıştı.

Volkswagen Arena'da oynanacak Darüşşafaka Doğuş-Anadolu Efes mücadelesi saat 20.15'te başlayacak. tecrübeyi ben yakın tarihte yaşadım. Başka bir iş çekiyordum ve orada sakallarım ile saçlarım uzundu. Uruguay'dan geldiler iki kişi. Orada da Fatmagül yayınlanıyormuş ve tanışma şansı yakalamışlar. Türkiye'de, beni gördüklerinde ciddi bir hayal kırıklığına uğramışlardı çünkü başka bir adam haline dönüşmüştüm. Böyle komik şeyler de yaratıyor bu. Tatlı ama genel olarak keyifli."

Kaan Taşaner, Hint sinemasından gelebilecek tekliflerle ilgilenmeyeceğini dile getirerek, "Biz önce bence kendi coğrafyamızın içini halledelim de sonra buraya geliriz. Tarihçi bir arkadaşımın sözüdür bu, 'Yüksek medeniyetler kendi mitolojisini yaratır.' Bizim buna ihtiyacımız var. Bizim en büyük problemimiz, Anadolu'nun yazılı kültürden çok sözlü kültürünün kuvvetli olması. Bizim bir şekilde bunu edebiyat haline getirip, söze dökmemiz ve çekmemiz icap ediyor. Kendi aramızda her zaman 'inanılmaz hikayelerimiz var, müthiş' diyoruz ama elimizde hiçbir şey yok." değerlendirmesinde bulundu. Taşaner, Hindistan'ın güzel bir ülke olduğunu ancak çalışmak için heyecan duyduğu bir yer olmadığını kaydetti. Mumbai Film Festivali, 27 Ekim'de sona erecek.