Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 24.09.2021 08:09

Terra Incognita/Keşfedilmemiş Topraklar 23 Eylül'de Cocoon'da

Contemporary Istanbul Vakfı'nın Fişekhane'nin tarihi dokusunda yer alan sanat galerisi Cocoon, Yves Rocher Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen Terra Incognita/Keşfedilmemiş Topraklar sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, 23 Eylül - 30 Kasım tarihleri arasında gezilebilir.
Terra Incognita/Keşfedilmemiş Topraklar 23 Eylül'de Cocoon'da

Contemporary Istanbul Vakfı ve Yves Rocher Vakfı iş birliğiyle gerçekleşen Terra Incognita, iklim dengesinin en önemli oyuncularından ağaçların metaforik anlamlarını merkeze alarak, hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımız, bizler için “Keşfedilmemiş Topraklar” niteliğindeki ekolojik dengesizliğe odaklanıyor. Yves Rocher Vakfı tarafından uzun yıllardır sürdürülen “Plant for Life/ Yaşam için Ağaç Dikin” projesine eklemlenen Terra Incognita güncel sanatta çarpıcı, provoke eden ve şaşırtmayı seven 11 sanatçının resim, heykel, yeni medya ve enstalasyon yapıtlarını kimi zaman mekana yayılmış olan moloz yığını kimi zaman karanlığın ve sessizliğin hareketli imgeler ile yüksek tempoda müziğin müdahalesi ile izleyiciye sunuyor.

Sergide eserleri ile yer alan sanatçılar:

CANAN, Canan Tolon, Çağrı Saray, Fabio Lattanzi Antinori, Koray Tokdemir, Murat Germen, Nancy Atakan, Nasan Tur, Nohlab, Ozan Atalan, Seydi Murat Koç