Türkiye - Gündem 25.03.2016 20:34

Terör örgütünün güvendiği dağlar devrilmeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütü bizim canımızı yakıyor. Ama şundan emin olun, kendisi de bitmek üzere. Güvendiği dağlar birer birer devrilmeye, arkasından çekilmeye başladı." dedi. YENİBİRLİK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,…
Terör örgütünün güvendiği dağlar devrilmeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütü bizim canımızı yakıyor. Ama şundan emin olun, kendisi de bitmek üzere. Güvendiği dağlar birer birer devrilmeye, arkasından çekilmeye başladı." dedi.

YENİBİRLİK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütü, şehit ettiği askerlerimizle, polislerimizle, korucularımızla, sivil vatandaşlarımızla evet, bizim canımızı yakıyor. Ama şundan emin olun, kendisi de bitmek üzere. Güvendiği dağlar birer birer devrilmeye, arkasından çekilmeye başladı." dedi.
Erdoğan, Akdağ Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İktisat Politikası Fahri Doktora" unvanı takdim törenine katıldı. 

"Hangi ismi kullanırsa kullansın hepsi de aynı örgüttür"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün farklı isim ve kısaltmalarla dünyayı aldatmaya çalıştığına dikkat çekerek şunları kaydetti

"Uluslararası kamuoyuna bir kez daha sesleniyorum. Bölücü terör örgütü, adeta alfabedeki tüm harfleri tüketircesine sürekli farklı isimlerle, farklı kısaltmalar altında dünyayı aldatmaya çalışıyor. Hangi ismi, hangi kısaltmayı kullanırsa kullansın, hepsi de aynı örgüttür. İster PKK olsun, ister KCK olsun, ister PYD olsun, ister YPS, YBŞ, TAK... Onlarla birlikte hareket eden DHKP-C olsun, MLKP olsun, TKP/ML olsun, ne olursa olsun... Ülkemizde eylem yapan DAİŞ, benzer yapılardaki örgütler olan El-Kaide, Boko Haram, El-Şebap, ne olursa olsun, bunların hepsi de aynı insanlık düşmanı, demokrasi düşmanı, özgürlük düşmanı yapılardır. Bunu böyle bilelim."

 "Onların cebinde bir şeyler var, çıkmıyor"

Erdoğan, AB'nin sığınmacılar için vereceği destek hakkında, "Onların cebinde bir şeyler var, çıkmıyor. Şu anda 'yok 3 milyar avro yılda vereceğiz, sonra bir 3 milyar avro daha vereceğiz.' İnşallah verirler fakat verseler de vermeseler de biz ensarız, onlar şu anda muhacir." ifadelerini kullandı

 "Sadece fakülte kurmak, yüksekokul açmak yetmez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuruluşu tamamlanan ancak henüz öğrenci almayan okullarımız var. Sadece fakülte kurmak, yüksekokul açmak elbette yetmez. Bunların akademik ve teknolojik olarak güçlü bir alt yapıyla tesis edilmesi de şarttır. Aynı şekilde bilimsel araştırmalara, projelere, yayınları ve benzeri çalışmalara ağırlık verilmesi de gerekiyor." dedi. Bozok Üniversitesi yönetimine, şahsına fahri doktora unvanını layık gördükleri için özellikle teşekkür ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mart 2006'da Bozok Üniversitesi'ne ilişkin adımı attıklarını anımsattı. Bu üniversiteleri "lüzumsuz addedenlere", şu anda 13 bini aşkın öğrencisi olan böyle bir üniversitenin en güzel cevap olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Yani üniversiteye gelen değil, üniversitenin gençlerin ayağına gittiği bir süreci başlatması sebebiyle bunu çok çok önemsiyorum. Bugün buraya Sorgun'daki toplu açılış töreninde resmi açılışını yaptığımız üniversitemize ait fakülte ve yüksekokul binalarıyla, arıtma tesisi ve tekno parkın bir kez daha üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu. 

"Yozgat için yeterli değildir"

Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar ki gelişmesini memnuniyetle takip ettiğini anlatan Erdoğan, "Üniversitemizin geldiği yer önemlidir ama Yozgat için yeterli değildir." dedi.

"Bayrağımızın renginin kırmızı olması da tesadüf değildir"

Erdoğan, "Bizim ay yıldızlı bayrağımızın renginin kırmızı olması da tesadüf değildir. Bayrağımız rengini, şehitlerimizin kanından alıyor. Bugüne kadar fedakarlıkla ve başarıyla yürüttüğümüz bu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek, bu toprakları kıyamete kadar vatanımız olarak muhafaza ve müdafaa edeceğiz, bundan taviz yok." dedi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, Selahaddin Eyyubi Havalimanını hizmete açtıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü bizim bir derdimiz vardı. Eğer ben Tayyip Erdoğan olarak ülkemin dört bir yanına bir insan olarak gitmeyi arzu ediyorsam, Hakkari’de yaşayan benim bir kardeşim de ülkemin dört bir yanına rahatlıkla gidebilme imkanına sahip olmalıdır. Bunu başarmamız lazım. Zaten insana insan olarak değer vermek budur." ifadelerini kullandı. "193 üniversitemiz arasında bilimsel bir rekabetin yaşanıyor olması ülkemiz için bir kazanç" "Şu anda mevcut 193 üniversitemiz arasında bilimsel bir rekabetin yaşanıyor olması ülkemiz için bir kazançtır. Bu yarışta Bozok Üniversitesinin hiç de küçümsenemeyecek bir konumda bulunduğunu biliyorum ama daha fazlasını bekliyorum. Yozgat’a yakışan bu, Bozok Yaylası'na yakışan da bu. Önümüzdeki dönemde tüm çalışmalarında Bozok Üniversitesinin yanında olacağımı özellikle belirtmek istiyorum."

"Yatırımlarla bu göçü engellemenin gayreti içerisinde olacağız" 

"Yozgat’ı hak ettiği yere getirmekte kararlıyız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü

"Çünkü en büyük tehlike Yozgat’ta göç, bunu durdurmanın yolu da nereden geçiyor, Yozgat’a yapılacak yatırımlardan. En önemli adımlardan bir tanesi üniversiteydi, üniversite oldu ama şimdi de yatırımlarla bu göçü engellemenin gayreti içerisinde olacağız. Öyleyse biz, başta Yozgatlı iş adamları olmak üzere, Yozgat’ı yatırımlarla bir çekim alanı haline getirmemizin de adımlarını atacağız. Benim Yozgatlı kardeşlerime sözüm var, Yozgat’ı sürekli göç veren bir şehir durumdan kurtarıp istihdamıyla, üretimiyle, hayat kalitesiyle cazip bir şehir haline dönüştüreceğiz. Bu mücadelede üniversitemize tabii çok önemli görev düşüyor."

"Bu toprakları kıyamete kadar vatanımız olarak muhafaza edeceğiz" 

Türkiye'nin çok yoğun bir terör saldırısı altında bulunduğunu, ülkeye yönelik terör eylemlerinin sadece bölgenin dinamikleriyle ilgili olmadığını vurgulayan Erdoğan, aynı zamanda küresel güç mücadelelerinin yansımalarını da içinde barındırdığını gayet iyi bildiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle ve terör örgütleriyle olan mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini, bugün Şefaatli ilçesinde bir şehidin daha defnedildiğini, sadece Yozgat'ın bu mücadelede asker ve polis olarak 10 şehit verdiğini bildirdi.

Bin yıldır kesintisiz süren bir mücadeleden söz edildiğine işaret eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti

"Şairin dediği gibi, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Kuru toprağa 'vatan' diyemezsiniz. Vatan olması için de evet, onun şehit kanıyla yoğrulması lazım. Bizim ay yıldızlı bayrağımızın renginin kırmızı olması da tesadüf değildir. Bayrağımız rengini, şehitlerimizin kanından alıyor. Bugüne kadar fedakarlıkla ve başarıyla yürüttüğümüz bu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek, bu toprakları kıyamete kadar vatanımız olarak muhafaza ve müdafaa edeceğiz, bundan taviz yok."  "Benzer eylemi herhangi bir Avrupa, Amerika veya Rusya şehrinde yapabilir" Erdoğan, "Belçika'da eylem yapan canlı bombaların DAİŞ mensubu olması kimseyi aldatmasın. Çıkar çatışması içine girildiği an bölücü örgütün farklı harflerle kendini ifade eden yapılarından herhangi birinin mensubu da benzer bir eylemi herhangi bir Avrupa, Amerika veya Rusya şehrinde yapabilir" dedi.

"Bumerang gibi döner birgün seni de vurur"

Devekuşu gibi kafayı kuma gömmenin ortadaki gerçeği değiştirmeyeceğinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti

"Geçtiğimiz günlerde Belçika hükümetini eleştirmiştik, 'Koynunuzda yılan besliyorsunuz her an sizi de sokabilir' diye ikaz etmiştim. Maalesef Belçika'nın bugün içinde bulunduğu durum ortadadır. Biz Gaziantep'te yakalıyoruz, Belçika'ya iade ediyoruz ve Belçika bunu serbest bırakıyor. Serbest bıraktığı kişiler bu felaketi, bu terör eylemini gerçekleştiriyorlar. Aynı ikazı PYD terör örgütü değildir inadı içinde olan diğer ülkelere de yapıyorum. Belçika'da eylem yapan canlı bombaların DAİŞ mensubu olması kimseyi aldatmasın. Çıkar çatışması içine girildiği an bölücü örgütün farklı harflerle kendini ifade eden yapılarından herhangi birinin mensubu da benzer bir eylemi herhangi bir Avrupa, Amerika veya Rusya şehrinde yapabilir. Şimdi Rusya zannediyor ki 'Moskova'da ben bunlara ofis açtırttım, bol bol da silah veriyorum', bumerang gibi döner birgün seni de vurur. Bunu da bil. Ankara'da masum halkı hedef alan, eylem yapan örgüt, zaten hiçbir insani ve ahlaki ölçüsü kalmamış bir yapıdır. Onlar için Ankara ile Londra'nın, İstanbul ile Berlin'in, Newyork ile Moskova'nın farkı yok ki. Bu gerçeği görmek için ne çok derin istihbarat bilgilerine ne de fiyakalı unvanlara sahip olmaya ihtiyaç yok. Herşey tüm çıplaklığıyla ortada. Siz teröristlere şu veya bu gerekçeyle kucak açar, birlikte yol yürümeye kalkarsınız o terörist eninde sonunda silahını, bombasını size de çevirir. 'Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar' diye Nasrettin Hoca'dan bize miras kalan bir söz var ya. Biz sadece bölücü örgütle mücadelesi 30 yılı aşkın süren dünyadaki neredeyse terör örgütlerinin tüm hedefi durumunda bulunan bir ülkeyiz. Yani terör konusunda bizden daha iyi, daha gerçekçi, daha işe yarar tavsiye alınabilecek başka bir ülke bulamazsınız."

Erdoğan'a "fahri doktora"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması öncesinde Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey tarafından, senato kararı okundu. Karacabey, "Senatomuz tarafından yapılan görüşmeler sonucunda, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kurulu Kanununun 14. maddesi b fıkrası 5 bendi gereğince ülkemizin ekonomik alanda kalkınması ve güçlenerek dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmesindeki başarılarılı hizmet ve katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a İktisat Politikası Fahri Doktora Unvanının tevcihine oy birliğiyle karar verilmiştir" dedi. Rektör Karacabey'in daveti üzerine kürsüye çıkan Erdoğan, Bozok Üniversitesi ambleminin olduğu akademisyen cübbesini giydi. Rektör Karacabey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora diploması tevcih etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Rektör Karacabey tarafından Tenzile Erdoğan Hatıra Ormanı sertifikası da verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törenin ardından kongre merkezi önündeki alana, Bozok Üniversitesi ziyareti anısına çam fidanı dikti.