Sağlık 20.10.2017 03:00 Güncelleme: 19.10.2017 20:40

TEL DİŞ TELLERİNE SON

3D teknolojisi ile üretilen yerli şeffaf apareyler, Türkiye'de gerçekleşen, ağız ve diş sağlığı endüstrisini bir araya getiren en önemli etkinliklerden olan 21. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi'nde katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılaşarak kongreye damgasını vurdu.
TEL DİŞ TELLERİNE SON

ARTIK ŞEFFAF APAREYLER VAR

İTÜ mezunu girişimci gençlerin geliştirdiği çok özel bir teknolojiyle üretilen, ORTHERO şeffaf apareyleri kongrede en çok dikkat çeken ürünlerden oldu. Kişiye özel üretilen, ilk yerli şeffaf apareyler, şimdiye kadar 8 bin vakayı yüzde 98 oranında başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin ilk ve tek 3D yazıcı teknolojisiyle üretilen şeffaf apareyi olma özelliği taşıyan ORTHERO, 3 boyutlu teknolojilerin güçlü potansiyelini, ileri mühendislik yöntemleriyle birleştirerek hastaların diş çapraşıklığını kısa bir sürede tedavi ediyor.

ORTHERO’nun Kurucu Ortaklarından Seyyid Bucak, “3D yazıcı, üç boyutlu bilgisayar datasını katı, elinizle tutabileceğiniz gerçek nesnelere dönüştüren yeni bir teknolojidir. ORTHERO girişimcileri olarak uzun yıllar bu teknolojiyi Türkiye’de hayata geçirmek için çalıştık. 2012 yılında çalışmalara başladık ve 2014 yılında tam olarak üretime geçtik. Türkiye’nin önemli iş insanları ve saygın diş hekimleri yatırımcılarımız arasında bulunuyor. ORTHERO’nun hem Türkiye’de hem de Ortadoğu pazarında başarılı olacağına inanarak ürünümüze ve üretim sürecimize yatırım yaptılar” dedi.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı

ORTHERO’nun üretim sürecinde kullanılan malzemelerin, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı olduğunun altını çizen Bucak, “Görünmez, şeffaf, hızlı sonuç veren ORTHERO, metal diş telleri ile karşılaştırıldığında rahatsızlık vermeyen, istenildiği zaman çıkarılıp takılabile, kişiye özgü üretilmiş bir üründür. Son derece ulaşılabilir fiyatlarla satışını gerçekleştirebilmek adına, optimize edilmiş 3D yazıcılar ile üretimi yapıyoruz. Tamamen bilgisayar başında tüm analizin her bir adımının planlandığı bir süreç ortaya koyuyoruz.

Hastaların koltukta kalma süresini yüzde 40 oranında azaltıyor

Ortodonti tedavilerine hız ve esneklik getirdik. ORTHERO ile tedaviyi yaklaşık bir hafta gibi kısa bir süre içinde başlatabiliyoruz. Hastaların koltukta kalma süresini de yüzde 40 oranında azaltıyoruz” diye konuştu