Vakıf Katılım web
Spor 23.05.2019 16:18

Team Visa'ya Katılan İlk Türk Kadın Futbolcu Oldu

Kadın futboluna destek veren Visa, Beşiktaş JK ve A Milli Takım oyuncusu olan Didem Karagenç'e sponsor oldu.
Team Visa'ya Katılan İlk Türk Kadın Futbolcu Oldu

Sırasıyla: Birim Gönülşen, Didem Karagenç, Berna Ülman ve Merve Tezel

Fransa 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın Resmi Ödeme Hizmetleri Ortağı Visa , kadın futbolunun güçlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla, Avrupa’da 14 kadın futbolcunun dahil olduğu Team Visa programı kapsamında Kadın A Milli Takım Kaptanı Didem Karagenç’in sponsorluğunu üstlendi.

Beşiktaş Vodafone Park'ta gerçekleşen basın buluşmasında, Didem Karagenç ile birlikte Visa Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Berna Ülman, Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel ve Visa Güneydoğu Avrupa Pazarlama Başkanı Birim Gönülşen, sponsorluğa ve kadının futboldaki konumuna dair açıklamalarda bulundu.

KURALI DEĞİŞTİR

Visa Güneydoğu Avrupa Pazarlama Başkanı Birim Gönülşen “Team Visa programı ile desteklediğimiz Didem Karagenç’in kadınlara hayallerini gerçekleştirmeleri için ilham vermesini hedefliyoruz. Didem’in hikayesinde olduğu gibi bir an gelir ve oyunun tüm kuralları değişir. Didem Karagenç ile gerçekleştirdiğimiz kampanyamız ile kadınların her alanda zorlukları aşıp ne kadar başarılı olabileceklerini toplumun tüm kesimlerine göstermek istiyoruz” dedi.

Visa Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Berna Ülman, “Futbol gibi milyonların tutkuyla takip ettiği bir spor dalında kadınlar akla en son geliyor. Kadın futbolu, toplumsal cinsiyet eşitliğinde ön yargılarımızı fark etmemiz için bir simge ve onları kırmamız için eşsiz bir alan. Kadın sporcularımızın başarılarını voleybol ve basketbol gibi spor branşlarında alkışlıyoruz. Şimdi sıra futbolda” dedi.

 Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, “Kadınların finansal bilgilerini artırmak, kadın girişimcileri desteklemek, kadın futboluna ışık tutmak. Bunlar, Türkiye’de kadınları her alanda güçlendirmek ğzere çıktığımız yolun önemli durakları” dedi.

BİRÇOK KADINA İLHAM VE CESARET OLACAK 

Team Visa’ya katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Didem Karagenç ise: “Kadınların neredeyse görünmez olduğu bir alanda karşıma çıkan engelleri aşmak ve kendimi futbolda kanıtlamak için çok çalıştım. Team Visa desteği ile hikayemin daha geniş kitlelere ulaşacağını ve pek çok kadına ilham ve cesaret vereceğini bilmek beni çok heyecanlandırıyor” dedi