İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi TBMM Başkanı Şentop, Hatay'da çadır kentte depremzedelerle iftar yaptı

TBMM Başkanı Şentop, Hatay'da çadır kentte depremzedelerle iftar yaptı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ramazan ayının ilk iftarını Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki çadır kentte kalan depremzedelerle yaptı.​​​​​​​

Mustafa Şentop, Kırıkhan Stadyumu'nun yanındaki çadır kentte düzenlenen iftar programına katıldı.

Depremzedelerle orucunu açan Şentop, iftarın ardından, herkesin ramazanını tebrik etti.

Şentop, ramazanın İslam dünyasına, bilhassa da Türkiye'de depremden zarar görenlere kolaylıklar getirmesini temenni ederek, şöyle konuştu:

"İlk iftarı burada depremin en büyük hasar verdiği Hatay'da yapmak üzere arkadaşlarımızla görüşmüştük. Milletvekillerimiz, koordinatör valilerimiz, belediye başkanlarımızla beraber Kırıkhan'da ilk iftarı yaptık. Ben daha önce de depremden hemen birkaç gün sonra ziyaret etmiştim, Kırıkhan'a da gelmiştik. Zaman içerisinde hakikaten çok ciddi bir toparlanma oluyor. Tabii yıkım çok büyük, felaket çok büyük ama milletimizin azmi, gayreti daha büyük. Bunları en kısa zamanda aşabilecek bir çalışma içerisindeyiz. Tekrar depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Cenabıhak'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah'ım bir daha memleketimizi, milletimizi bu tür büyük felaketlerden muhafaza etsin.

Tabii bu yaraları sarmaya çalışılıyor hızla, hızlıca. Öncelikle işte çadırlar vasıtasıyla geçici olarak bir barınma imkanı sağlandı. Şimdi biraz daha uzun vadeli olan konteynerler ve Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bir yıl içerisinde kalıcı konutları yaparak vatandaşlarımızı o konutlara yerleştirecek bir çalışma içerisindeyiz. İşte bugün Kahramanmaraş'ta temel atma töreni yapıldı. Bunlar bir yıl gibi bir zaman içerisinde inşallah tamamlanacak. Daha önce yapıldı, bu sefer de inşallah bu verilen sözler yerine getirilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Şentop, Kırıkhan'dakiler başta olmak üzere depremden zarar gören bütün vatandaşlara geçmiş olsun dilediğinde bulundu.

Açıklamasının ardından Şentop, çadırları dolaşarak depremzedelerle sohbet etti.