Magazin Kaynak: (İHA) 27.09.2017 12:09 Güncelleme: 27.09.2017 13:10

Tarsus'ta Kıraç'lı açılış

Mersin'in Tarsus ilçesinde, belediye tarafından yap-işlet-devret modeli ile yaptırdığı, kapalı semt pazarı, SPA, Kapalı Yüzme Havuzu ve düğün salonlarının oluşturduğu May Life Plaza törenle açıldı.
Tarsus'ta Kıraç'lı açılış
Mersin’in Tarsus ilçesinde, belediye tarafından yap-işlet-devret modeli ile yaptırdığı, kapalı semt pazarı, SPA, Kapalı Yüzme Havuzu ve düğün salonlarının oluşturduğu May Life Plaza törenle açıldı. Açılışta ünlü sanatçı Kıraç konser verdi.

Açılış etkinliği Abdil Çemer ve Ahmet Mercan’ın verdiği konser ile başladı. Kesilen kurban ve yapılan duanın ardından tesisin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Program protokol üyelerinin tesisi gezmesiyle devam etti.

May Life Plaza adına konuşan Metin Atik, “Tesisimizi 2016’nın Şubat ayında ihale ile Tarsus Belediyesinden aldık. İnşaat süresi 24 ay olmasına rağmen 16 ayda bitirme başarısını gösterdik. May Life Plaza’nın genel özellikleri şu şekildedir. 8 bin metrekare arazi üzerine 13 bin metre kapalı alana sahip, 5500 metrekare otoparkı, orta katta 3000 metrekare sağlık kulübü ve 1600 metrekare dükkan ile hizmete başladık. Ayrıca en üst kata 400 ve 1000 kişilik olmak üzere 2 ayrı düğün salonumuz ve restorantımız mevcuttur. 4000 kişilik konferans alanına sahip salonumuzda düğün, özel gün ve toplantılarınızı yapabilirsiniz. Projemiz sağlık kulübü aracılığı ile spor salonu, yarı olimpik yerden ısıtmalı yüzme havuzumuz, Türk hamamı, sauna, buhar odası ve SPA’dan oluşan alanlarımızla hizmet alabileceksiniz. Bu eserin oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tesisin Çukurova Bölgesine örnek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, alanın kotasının düz olmaması nedeniyle 3 katlı bir tesisin oluştuğunu söyledi. Can, “2014 yılından sonra Ergenekon Mahallemiz 45 mahallemizden biraz daha şanslı oldu. Hizmet açısından baktığımızda Ergenekon Parkını ve Yaşam Merkezinin 2014 seçimlerinden sonra açılışını gerçekleştirdik. Doğalgaz Ergenekon Mahallemizin bütün sokaklarına geldi ve mahallemiz doğalgaza kavuştu. Elektrik kabloları yeraltına alındı yama çalışması devam ediyor. Atatürk Caddesi’nden giderken sol tarafta inşaatlar başladı. 170 dönüm alanlık yerin İmar uygulamasını bitirdik şu anda inşaatlar başladı. Toros Kolejinin arkasında bulunan 570 dönümlük kısım içerisinde sit alanı ve sit alanı dışında kalan kısımlar var. Bunlarla ilgili Belediyemiz koruma amaçlı imar planı çalışmayı başlattı, bu süreç inşallah 1 veya 1.5 yılda bittiği zaman mevcut Toros Kolejinin arka tarafı da tamamen yüksek katlı çevreci ve yeşil alanıyla yeni bir yerleşim yeri olacak" dedi.

Tarsus’un şu anda Çukurova’da eşi ve benzeri olmayan bir tesise kavuştuğunu ve belediye bütçesinden 1 lira para çıkmadığını ifade eden Can, "Bizim hizmet etmek, çalışmak gibi bir sorunumuz yok. Biz zaten gece uyumadan gündüz yorulmadan ekibimizle çalışıyoruz. Hizmetlerimize ek olarak birlik beraberliğimizi, huzurumuzu, kardeşliğimizi bozdurmamak buna uygun davranmak zorundayız” diye konuştu.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “Böyle büyük bir projeye imza atan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hem mahallemizin Pazar yeri sorununu, hem de düğün salonu, yüzme ve havuzu ve spor merkezi sorununu çözdüğü için yatırımcı iş adamlarımıza, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Birazdan sevgili Kıraç sizlerle beraber olacak. Türkiye’nin gündemi Kerkük. Kıraçtan Kerkük şarkısıyla başlamasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Son olarak söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, tesisin bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Öztürk, “Vizyon sahibi, bulutların üstünde gezen bir belediye başkanı 4 tane yürekli adamla bir araya geliyor çok büyük şehirlerde görebileceğimiz böyle bir tesisi Tarsus’un hizmetine açıyor. Rabbim daha büyüklerini nasip etsin. Çünkü Şevket Başkanın kocaman bir yüreği var. Bir türlü iflah olmayan ve tatmin olmayan bir aklı var. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra sahne alan Kıraç, Kerkük parçasıyla konserine başladı. Binlerce Tarsuslulara unutulmaz bir gece yaşatan Kıraç’a Belediye Başkanı Şevket Can ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, çiçek ve Nusret Mayın Gemisi maketini verdi.