Ekonomi 27.01.2023 07:00

Tarım gençlerin ve kadınların ellerinde yükselecek

Güvenilir Ürün Platformu'nun Adana'da gerçekleştirdiği 'Tarımın Yeni Yüzyılı ve Üretime Gönül Verenler Ödül Töreni'nde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Gençlerimizin ve kadınlarımızın alın ve akıl terini akıtacağı tarımımız 'Türkiye Yüzyılı'na damga vuracak" dedi.
Tarım gençlerin ve kadınların ellerinde yükselecek

Güvenilir Ürün Platformu’nun Adana’da gerçekleştirdiği ‘Tarımın Yeni Yüzyılı ve Üretime Gönül Verenler Ödül Töreni’nde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Gençlerimizin ve kadınlarımızın alın ve akıl terini akıtacağı tarımımız ‘Türkiye Yüzyılı’na damga vuracak” dedi.

Türkiye’nin her bölgesinden başarılı çiftçi ve tarıma değer katan kuruluşların ödüllendirildiği tören Adana’da yapıldı. Güvenilir Ürün Platformu tarafından Refleks Gazetesi ve Tarım Bakanlığı desteği ile düzenlenen ‘Tarımın Yeni Yüzyılı Programı ve Üretime Gönül Verenler Ödül Töreni’nin açılış konuşmalarını Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan ve Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak yaptı.

‘Türkiye’nin Yeni Tarım Stratejileri’ başlıklı bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, dünyanın bir dönüşüm yaşadığını hatırlatarak başladığı konuşmasında tarımsal üretimde daha fazla üretim ve katma değer yükseltme çabasında olan her bireyin, her kuruluşun ve her ülkenin kazanacağı yeni bir döneme girildiğini söyledi.

YETER Kİ SEN ÜRET
Değişen bu yeni döneme Bakanlık olarak her türlü hazırlığı yaptıklarını anlatan Bakan Kirişci, “Alın terine akıl terini katan çiftçimizin, özgüvenle üreten kadınımızın, bir dokunuşla kıtaları aşacak gencimizin gayretleriyle tarım, ‘Türkiye Yüzyılı’na mührünü vuracaktır. Buna canı gönülden inanıyor ve bütün planlarımızı buna göre yapıyoruz. Bu yolda en büyük gücümüz, siz değerli üreticilerimiz, çiftçilerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız kısaca aziz milletimizdir. Sizler üretiminizle ülkemize destek oluyorsunuz. Bizler her zaman sizin yanındayız. ‘Yeter ki sen üret’ diyoruz. Bu vesileyle Türkiye’nin dört bir yanında, katma değeri yüksek üretimleriyle örnek olarak ‘Üretime Gönül Verenler’ ödülüne layık görülen çiftçileri, ilgili sektörlerde başarılı olan girişimcileri, şirketleri ve kurumları yürekten kutluyorum. Böylesine anlamlı ödüllerin verilmesinde ortağımız olan Güvenilir Ürün Platformu’nun değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak bu tür projelerin her daim yanında ve destekçisi olduğumuzun, hele işin içerisinde kadın ve gençler varsa, kırsal kalkınma varsa kısaca üretim varsa yanlarında olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Yaşamın önemli bir parçası olan ürünler ile güvenilirlik kavramının buluşturulmasında elini taşın altına koyan ve bize katkılar veren Güvenilir Ürün Platformunu da tebrik ediyorum’’ dedi.

ÖDÜLLER EN ÇOK GENÇLERE VE KADINLARA
Etkinlikte Türkiye’nin farklı bölgelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğini alarak başarılı girişimlere dönüştürenlerle tarım sektöründe fark yaratan şirket ve kurumlar da ödüllendirildi. Bu isimler Ezgi Davulcu Melih – Andaç, Sunar NP, Münevver Kepenek, Doğuş Çay, Münevver Aşama, Progen Tohum, Kız Kardeşim Projesi (Coca Cola), Cansu Binici, İstanbul Ticaret Borsası, Özge Kaya, Yayla Agro, Cumali Doğru, NÇS Tarım, Büşra Demirel-Mustafa Demirel, Rukiye Yılmaz, Ali Baba Süt, Necla Kos ve Adana Ticaret Odası oldu.