Güncel - Yaşam 17.02.2016 15:43

Suriye'nin 'PYD' açıklaması: Doğrudan destekliyoruz

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türkiye'nin bir süredir fırtına obüsleriyle mevzilerini hedef aldığı YPG'yi ABD ve Rusya'nın yanı sıra kendilerinin de desteklediğini söyledi. YENİ BİRLİK - Suriye'nin Birleşmiş Milletler…
Suriye'nin 'PYD' açıklaması: Doğrudan destekliyoruz

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türkiye'nin bir süredir fırtına obüsleriyle mevzilerini hedef aldığı YPG'yi ABD ve Rusya'nın yanı sıra kendilerinin de desteklediğini söyledi.

YENİ BİRLİK - Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki dengeler ve ittifaklara ilişkin önemli ifadeler kullandı.

Caferi, PYD'yi kastederek ABD yönetiminin Suriye'de bir Kürt gruba destek verdiğini, Türkiye'nin ise Washington'dan bu politikadan vazgeçmesini istediğini hatırlattı.

Burada, "Çıkarların çatışması olabileceğini" belirten Caferi, "Bu arada ABD yönetimi tarafından desteklenen bu Suriyeli Kürt grup aynı zamanda Suriye hükümeti tarafından da destekleniyor. Dolayısıyla Suriye'nin kuzeyinde kazanılan zaferler, Suriye ordusu ile Kürtlerin Suriye halkının tamamı için kazandığı ortak zaferlerdir. Suriye ordusunun doğrudan desteğinden herkes istifade ediyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

"(Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Caferi'nin açıklamaları) Bu şer ittifakının DAİŞ'i hedef almadığı, ılımlı muhalefete ve sivillere savaş açtığı çok açık. DAİŞ ve PYD sadece birer piyon ve paravandır"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar el-Caferi'nin PYD ile ilgili açıklamalarına ilişkin, "Bu şer ittifakının DAİŞ'i hedef almadığı, ılımlı muhalefete ve sivillere savaş açtığı çok açık. DAİŞ ve PYD sadece birer piyon ve paravandır" ifadesini kullandı.

Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar el-Caferi'nin açıklamalarına ilişkin paylaşımlarda bulundu. 

Akdoğan, "Esed rejiminin BM temsilcisi Caferi, PYD'yi desteklediklerini söyleyerek işbirlikçisi olduklarını itiraf etmiş. Bu şer ittifakının DAİŞ'i hedef almadığı, ılımlı muhalefete ve sivillere savaş açtığı çok açık. DAİŞ ve PYD sadece birer piyon ve paravandır" değerlendirmesini yaptı.