Kültür Sanat 17.05.2022 11:12

Süreyya Operası Kahve Konserleri'nde bu Pazar sahnede Bach'tan Brahms'a bir müzik rüzgarı esecek

Basın Bülteni 16.05.2022 Kurukahveci Mehmet Efendi desteği ile 2022 yılı başından beri süregelen Kahve Konserleri, oda müziği tutkunlarının ilgisiyle her Pazar Kadıköy Süreyya Operası'nda devam ediyor. Bu hafta sahnede Menevşe Aydoğdu kemanıyla yer alırken, Alp Güngördü piyano başında ona eşlik edecek.
Süreyya Operası Kahve Konserleri'nde bu Pazar sahnede Bach'tan Brahms'a bir müzik rüzgarı esecek

Konserde, müziğine teknik hâkimiyeti, artistik güzelliği, entelektüel derinliği sayesinde büyük saygı duyulan Bach ve  19. yüzyılın ikinci yarısının en önemli Romantik dönem bestecilerinden Brahms’ın eserlerine yer verilecek. J.S.Bach Keman Sonatı No. 4 BWV. 1017 ile başlayacak program, F.Chopin’den Andante Spianato et Grand Polonaise brillante Op.22 ile devam ederek; J. Brahms’tan Violin sonata No.1 Op. 38 ve Scherzo WoO 2 from Sonata ''F-A-E'' eserleri ile sonlanacak.

Uzun zamandır verdiği destek sayesinde müzikseverlerin Süreyya Operası’ndan oda ve orkestra müziği ile buluşmasına vesile olan Kurukahveci Mehmet Efendi’nin 150. Yılına özel çıkardığı ”Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları’nın 150 Yılı” kitabı da fuaye alanında kahve tutkunlarını bekliyor. Konser öncesi, Türk kahvesinin tarih yolculuğu hakkında bilgilenirken başka hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafları inceleyebileceğiniz bu kitabı edinebilirsiniz.