Ekonomi 30.06.2022 07:00

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE UYGUN YENİ OFİSLER

Teknopark İstanbul, AR-GE firma temsilcilerinin katıldığı toplantıda, akıllı bina özelliklerine sahip yeni ofislerini tanıttı. Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, "Yeni binamız, Teknopark İstanbul'un en büyük yapısı olacak" dedi.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE UYGUN YENİ OFİSLER

Teknopark İstanbul, AR-GE firma temsilcilerinin katıldığı toplantıda, akıllı bina özelliklerine sahip yeni ofislerini tanıttı. Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Yeni binamız, Teknopark İstanbul'un en büyük yapısı olacak” dedi.

Türkiye’nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul’un inşaatı bitme aşamasına gelen, çok amaçlı ve dönüştürülebilir modüler yapıya sahip ofisleri, yeni AR-GE firmalarını bekliyor. Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu “Yeni ofislerimizde siz de #yerinizialın” çağrısı üzerine binaları yakından tanımak isteyen bir grup AR-GE firması temsilcisiyle, Teknopark İstanbul Konferans Salonu’nda bir araya geldi.

Teknopark İstanbul’dan AR-GE firmalarına yeni ofis imkanı

Bilal Topçu, “Teknopark İstanbul’un 65 bin m2 alan üzerine kurulu 3. Etap’ın B Blok binası, çok yakında hizmete alınacak. Bizim için bu çok önemli, çünkü sırada bekleyen nice projeler; nice mühendislerimiz, nice firmalarımız var, onlara yer açmak istiyoruz. Hem Teknopark içerisinde büyümek isteyen firmalara hem de dışarıdan Teknopark İstanbul'a girmek, burada projelerini yürütmek isteyen teknoloji firmalarına yer açacağımız için heyecanlıyız. Burada AR-GE çalışmalarını yürüten firmalar, güçlü uluslararası bağlantılara kavuşurken, yeni ortaklar edinerek etkileşimi yüksek bir girişimcilik ekosistemin içinde çalışma fırsatı yakalıyor. Teknopark İstanbul, AR-GE firmalarının sadece mekânsal ihtiyaçlarını karşılamıyor, bunun yanı sıra sektörel ve akademik iş birliği fırsatları da sunuyor. Teknopark İstanbul’ da ayda üç dört uluslararası heyet ağırlıyoruz. Heyetlerden bazıları firmalarla görüşmek, tanışmak ve iş birliği yapmak istiyor.” dedi.

Çevreye duyarlı ofisler teknik özellikleriyle dikkat çekiyor

Yeni ofislerin bulunduğu 3. Etap B Blok, Teknopark İstanbul’un en büyük binası olacak. Binada 50 m2’den 3200 m2’ye kadar farklı büyüklükte ofisler yer alıyor. Çevreye duyarlı, sürdürülebilirlik kriterleri dikkate alarak tasarlanan bina, kendi enerjisinin önemli bir kısmını güneş enerjisiyle kendisi karşılayacak. Yağmur suyunu toplayan binada tasarruf da en üst seviyede tutuldu. Doğaya saygılı inşa edilen binada, yağmur suları toplanıp arıtılacak ve yağmur suyu tekrar kullanıma verilecek. Doğaya saygılı inşa edilen ve peyzaj planları tamamlanan bina, çevreyle uyumu sağlayan bitkilerle süslenecek. Akıllı ofis konseptiyle tasarlanan binadan yararlanacak mühendis ve AR-GE çalışanları, iş ve dinlenme vakitlerini en konforlu şekilde değerlendirebilecek. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) ilkeleriyle inşa edilen esnek tasarımlı akıllı binalarda çok amaçlı ve dönüştürülebilir kullanıma özen gösterildi. Bu ofislerde proje geliştiren personel; aynı zamanda paylaşımlı ofis alanları (co-working) sayesinde, etkileşimli bir çalışma yapma olacağına sahip olacak.

B Blok binasının farklı alanları da bulunuyor. Ofisler, teknik alanlar, laboratuvarlar, ortak çalışma alanları, yeme içme alanları gibi hem işe verim katacak hem de personelin daha rahat etmesini sağlayan sistemlerle donatıldı. 3. Etap B Blok’ta çalışan mühendis ve AR-GE personeli, Teknopark İstanbul kampüsü içinde bulunan yüzme havuzlarından ve tenis kortları gibi alanlardan da yararlanabilecek.