Güncel - Yaşam 13.03.2016 18:20

Sur'da esrarengiz telefon

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde bu sabah saatlerinde Dört Ayaklı Minare yakınlarında bulunan 112 Acil Servis ekipleri ve HDP milletvekillerini arayan bir kişi, yıkılan bir binanın enkaz altında bulunduklarını, 3'ü yaralı 7 kişinin çıkmak istediğini belirterek,…
Sur'da esrarengiz telefon

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde bu sabah saatlerinde Dört Ayaklı Minare yakınlarında bulunan 112 Acil Servis ekipleri ve HDP milletvekillerini arayan bir kişi, yıkılan bir binanın enkaz altında bulunduklarını, 3'ü yaralı 7 kişinin çıkmak istediğini belirterek, yardım istedi. Güvenlik güçleri, bu kişilerin silahlı PKK'lı grup olabileceğini ihtimaliyle operasyon hazırlığı yaparken, HDP milletvekilleri de Diyarbakır Valisi ile görüşerek operasyon yapılmamasını istedi.

YENİBİRLİK - Sur'daki 6 mahallede 2 Aralık'ta başlatılan operasyon 9 Mart'ta bitti. Halen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Savaş Mahallesi'nde Dört Ayaklı Minare Hacı Hamit Camii yakınlarında 112 Acil Servis ve HDP'li Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Nursel Aydoğan'ı arayan bir kişi, 3'ü yaralı 7 kişinin yıkılan bir binanın banyo bölümünde kaldıklarını ve iş makinelerinin binanın enkazında çalıştığını belirterek, buradan çıkmak için yardım istedi. 112 Acil Servis ekipleri, bu konusu durumu güvenlik güçlerine ileterek, bölgeye ambulans gönderirken, güvenlik güçleri de bu kişilerin PKK'lı olabileceğini değerlendirerek bölgeyi kontrol altına alıp operasyon hazırlığı yaptı.

YENİDEN BAĞLANTI KURULAMADI

HDP milletvekilleri, kendilerine gelen telefon üzerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksu ile görüşerek, 3'ü yaralı 7 kişinin oradan operasyon yapılmadan çıkarılması için gerekli önlemlerin alınmasını isterken, Valilik ile görüşmelerin sürdüğü ve söz konusu kişilere 'Teslim ol' çağrıları yapıldığı belirtildi. Diyarbakır Valiliği ile görüşmeler sürerken, bu sabah saatlerinde telefon ile bağlantı kurulan kişiler ile şimdilik yeni bağlantı kurulamadığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de ise gönderdikleri itfaiye arama kurtarma ekipleri gönderdiğini, ancak güvenlik gerekçesiyle bölgeye sokulmadığını söyledi. Operasyonun bittiği açıklandığı 9 Mart'tan bir gün sonra Sur'da meydana gelen çatışmada 8, dün de yine yaşanan çatışmada 8 PKK'lı öldürülmüş, çatışmada 2 polis memuru da yaralanmıştı.