Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 29.03.2016 16:14

Streslerini Türk Sanat Müziği ile atıyorlar

Adıyaman'da memur doktor eczacı ve esnaf gibi farklı meslek gruplarından oluşan sanatseverler iş yaşamının getirdiği stresi Türk Sanat Müziği ile atıyor. YENİBİRLİK - Adıyaman'da Vali Işık Kültür ve Sanat Evi'nde haftada bir buluşan sanatseverler,…
Streslerini Türk Sanat Müziği ile atıyorlar

Adıyaman'da memur doktor eczacı ve esnaf gibi farklı meslek gruplarından oluşan sanatseverler iş yaşamının getirdiği stresi Türk Sanat Müziği ile atıyor.

YENİBİRLİK - Adıyaman'da Vali Işık Kültür ve Sanat Evi'nde haftada bir buluşan sanatseverler, kurdukları koroda Türk Sanat Müziği eserlerini seslendiriyor. Yıl içinde bazı konserlere de çıkan grup, ayrıca konservatuvara katılacak öğrencilere ücretsiz eğitim veriyor. TRT’ye de birçok ses sanatçısı yetiştiren Adıyaman Musiki Derneği ekibi, tarihin ve geçmişin izlerini taşıyan şarkıları tarihi yapı içerisinde seslendirerek kendilerini dinlemeye gelen vatandaşlara unutulmaz saatler yaşatıyor. Adıyaman Musiki Derneği Başkanı eczacı Erdal Oranlı kentte 20 yıldan beri dernek olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek "Hafta boyunca günlük yaşamdaki sıkıntılarımızı, hafta sonu arkadaşlarla bir araya gelerek söylediğimiz şarkılarla unutmaya çalışıyoruz." dedi. 

"Udu elime aldığımda tüm yorgunluğumu atıyorum"

İŞKUR İl Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yaptığını kaydeden Adıyaman Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Koro Şefi ve Dernek Genel Koordinatörü İrfan Turan "Memur hayatı zor aslında. Gün içinde birçok evrakla uğraşmak yorucu oluyor. Hafta sonu elime udu aldığımda tüm yorgunluğumu ve stresimi atıyorum." dedi. Dikiş makinesi tamircisi olan Solist Mehmet Sapan ise Türk Sanat Müziği'nin kendisi için vazgeçilmez bir uğraş olduğunu anlattı.