Spor 27.12.2016 14:39

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının ardından

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının ardından

Kart dosyası

Spor Toto Süper Lig'in 16 haftalık ilk bölümünde en fazla sarı kartı Trabzonspor, kırmızı kartı ise Gaziantepspor gördü.

Sezonun 16 haftalık ilk periyodunda görev yapan hakemler, 686 sarı, 41 kez de kırmızı kartlarına başvurdu.

EN FAZLA KIRMIZI KART GAZİANTEPSPOR’DA

Ligin ilk yarısında 11 puanla 17. sırada yer alan Gaziantepspor, 5 kırmızı kart görerek bu alanda ilk sırada yer aldı. Muhammed İldiz, Abdulkadir Kayalı, Rajtoral, Mohomed ve Kolar kırmızı kart görerek takımlarını yalnız bıraktı. Bursaspor ve Kardemir Karabükspor dörder, Antalyaspor, Kayserispor ve Adanaspor ise üçer kırmızı kartla Gaziantepspor'un ardından sıralandı.Fenerbahçe ve Trabzonspor ikişer kez Beşiktaş ise bir kez kırmızı kartla tanıştı. Galatasaraylı futbolcular ise ligin ilk yarısını sakin geçirerek kırmızı kart görmedi.

SARI KARTTA LİDER TRABZONSPOR

Trabzonsporlu futbolcular ilk yarıda gördükleri 53 sarı kartla bu alanda ilk sırada yer aldı.Bordo-mavililerin ardından Kayserispor 47, Akhisar Belediyespor, Antalyaspor ve Aytemiz Alanyaspor 41'er, Osmanlıspor ve Kardemir Karabükspor ise 40'ar kez sarı kart gören ekipler oldu.

Ligde en fazla kırmızı kart 7. haftada çıkartıldı. Bu haftada hakemler oynanan 9 karşılaşmada 6 kez kırmızı kartlarına başvurdu. 12. haftada 5, 13 ve 14. hafta ise dörder kez kırmızı kart çıkartılan haftalar oldu.Ligin 10. haftası ise sakin geçti. 9 müsabakada görev alan hakemler kırmızı kartlarını cebinden çıkarmadı.

Penaltı dosyası

Spor Toto Süper Lig'in ilk bölümünde hakemler 51 kez beyaz noktayı gösterdi. Kullanılan penaltı atışlarından 37'sinde top fileleri bulurken, 14'ünden ise sonuç alınamadı.

EN FAZLA PENALTI BEŞİKTAŞ’A

Sezonun ilk bölümünde oynanan 144 maçta 17 takım lehine penaltı kararı verildi. Bursaspor, 16 haftalık periyotta beyaz noktaya hiç gelemedi. En fazla penaltı atışı kullanan ekip, Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, 7 kez penaltı noktasına geldi. Bunlardan 6'sı golle sonuçlandı.

Beşiktaş'ın ardından Kasımpaşa 5, Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor, Osmanlıspor ve Antalyaspor ise 4'er kez penaltı atışı kullandı. Sarı-lacivertli ekip ve Aytemiz Alanyaspor, 4 penaltıyı da gole çevirirken, Osmanlıspor ve Antalyaspor ise birer penaltıdan yararlanamadı.

Ligin ilk bölümünü lider bitiren Medipol Başakşehir ise kazandığı bir penaltı atışını golle sonuçlandırırken, aleyhine verilen 2 penaltı kararında da top filelerle buluştu.

Galatasaray, 16 haftalık periyotta bir kez penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılar, bu atışı gole çeviremedi. İstanbul ekibinin aleyhine ise 2 penaltı kararı çalındı. Söz konusu penaltılardan biri gol oldu.

Bursaspor ise ligin ilk bölümünde penaltı atışı kullanamazken, 5 kez aleyhine penaltı kararı verildi. Aleyhte verilen 5 penaltıdan 2'si gol olurken, 3'ünü kaleci kurtardı.

Akhisar Belediyespor kazandığı 2 penaltı atışından da yararlanamadı. Ege ekibinin aleyhine verilen bir penaltı kararı ise golle sonuçlanmadı.

Kardemir Karabükspor aleyhine 7 kez penaltı kararı çıkarken, bu atışların tümünde top filelerle buluştu. Çaykur Rizespor, Gaziantepspor ve Kayserispor aleyhine ise 4'er kez beyaz nokta gösterildi. Gaziantepspor ve Kayserispor aleyhine verilen penaltılar gol olurken, Çaykur Rizespor'da ise bunlardan ikisi golle sonuçlandı.

Kasımpaşa, ligin ilk bölümü boyunca aleyhine penaltı verilmeyen tek ekip olarak dikkati çekti.

Ligin ilk bölümündeki maçlarda kaçan 14 penaltı atışından sadece ikisi auta çıktı. Diğer 12 penaltı atışlarında ise kaleciler başarılı oldu. Galatasaraylı Selçuk İnan, penaltı atışında topu direğe nişanlarken, Akhisar Belediyesporlu Hugo Rodallega ise meşin yuvarlağı doğrudan dışarı attı.

LİGİN PENALTICISI CENK TOSUN

Ligin ilk yarısında 7 kezle en fazla penaltı kazanan Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Cenk Tosun, penaltılarda 5 gol kaydederek bu alanda ilk sırada yer aldı.Cenk Tosun'un ardından Antalyaspor'un tecrübeli golcüsü Samuel Eto'o geldi. Akdeniz ekibinin golcü futbolcusu, 3 penaltı atışını da gole çevirmeyi başardı.

Fenerbahçeli Robin Van Persie, Aytemiz Alanyasporlu Emre Akbaba ve Vagner Love, Osmanlısporlu Badou Ndiaye, Adanasporlu Magaye ve Kayserisporlu Deniz Türüç, ikişer kez penaltıdan gol sevinci yaşadı.

Hakem dosyası

Spor Toto Süper Lig'in 16 haftalık ilk bölümünde Ali Palabıyık ve Hüseyin Göçek en fazla görev verilen hakemler oldu.

Merkez Hakem Kurulu (MHK), sezonun 16 haftalık ilk ölümünde yapılan 144 maçta 20 ayrı hakemi görevlendirdi. Ali Palabıyık ve Hüseyin Göçek 12'şer karşılaşmada görev alarak en fazla düdük çalan isimler olarak dikkati çekti.

İki hakemi Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus 11'er maçla takip etti. Halil Umut Meler ve Alper Ulusoy 10'ar, Bülent Yıldırım, Özgür Yankaya, Mete Kalkavan, Serkan Çınar ve Barış Şimşek dokuzar, Ümit Öztürk 8, Yaşar Kemal Uğurlu, Halis Özkahya ve Tolga Özkalfa beşer, Arda Kardeşler 4, Volkan Bayarslan 3, Serkan Tokat, Suat Arslanboğa ve Abdulkadir Bitigen ise birer maçta görevlendirildi.

Kutluhan Bilgiç ve Bülent Birincioğlu ise 22 hakem arasında ilk yarıda görev verilmeyen isimler olarak öne çıktı.

DERBİ MAÇLAR

MHK, sezonun ilk yarısındaki derbi maçlarda 3 ayrı isme şans verdi.

Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray karşılaştı. Bu müsabakada Ali Palabıyık görev alırken karşılaşma 2-2 sona erdi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve sarı-lacivertlilerin 2-0 kazandığı müsabakada ise Cüneyt Çakır görevlendirildi.

İlk yarının son derbisi olan Fenerbahçe-Beşiktaş maçını ise Hüseyin Göçek yönetti. Karşılaşma golsüz tamamlandı.

KART RAPORU

Ligin ilk yarısında görev alan 20 hakem arasında en fazla kırmızı kartı Ali Palabıyık çıkardı. Palabıyık, görev aldığı 12 karşılaşmada 10 kez kırmızı kartına başvurdu.

Palabıyık'ın ardından Bülent Yıldırım ve Alper Ulusoy ise kırmızı kartlarını dörder kez kullandı. İlk yarıda Ali Palabıyık ile 12 kez görev alan Hüseyin Göçek ise bir kez kırmızı kartını çıkardı.

Sarı kart istatistiklerinde ise ilk sırada Alper Ulusoy yer aldı. Ulusoy görev aldığı 10 karşılaşmada 69 kez sarı kartına başvurdu. Ali Palabıyık 66, Hali Umut Meler ise 61 kez sarı kart çıkaran hakemler oldu.

PENALTI İSTATİSTİKLERİ

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında penaltı istatistiklerinde 3 hakem öne çıktı. Ümit Öztürk görev aldığı 8 karşılaşmada 6 kez beyaz noktayı gösterdi. Öztürk'ün ardından Cüneyt Çakır ve Halil Umut Meler ise beşer kez penaltı kararı veren isimler oldu.

Düdük çaldıkları maçlarda 4 hakem penaltı kararı vermedi. Halis Özkahya, Abdulkadir Bitigen, Suat Arslanboğa ve Serkan Tokat, beyaz noktanın uzağında kalan isimler olarak dikkati çekti. Hüseyin Göçek, Fırat Aydınus ve Volkan Bayarslan ise birer kez penaltı düdüğü çaldı.