Kültür Sanat 27.11.2020 07:09 Güncelleme: 26.11.2020 21:02

Sinema Adası Online Sinema Akademisi başlıyor…

Sinema Adası, pandemi koşullarında yeni normale ayak uyduruyor ve sinema alanındaki üretim sürecini öğrenmek isteyenleri alanında uzman isimlerle buluşturmaya 'online' olarak devam ediyor.
Sinema Adası Online Sinema Akademisi başlıyor…

Sinema Adası, bu yıl eğitimlerine “Online Sinema Akademisi”ile devam ediyor. 23 Aralık 2020 – 5 Mayıs 2021 tarihleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek eğitim öğrencilere online olarak katılabilecekleri toplam

5 ay- 40 saat sürecek bir sinema eğitimi sunuyor.

 Online Sinema Akademisi’nde; Merve Özcan moderatörlüğündeki derslere Türkiye ve dünya genelinde alanında başarılı sinemacılar konuk olacak.

‘Online Sinema Akademisi’ derslerine; “Sinemada Kurgu” dersine dünyaca ünlü kurgucu Yorgos Mavropsaridis (Yunanistan), “İlk Film İlk Yönetmenlik” dersine yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, “Proje Geliştirme ve Yapımcılık” dersine yapımcı Dilek Aydın, “Belgeselden Kurmacaya Film Üretme Süreci” dersine yönetmen Hüseyin Tabak (Almanya), “Sinemada Görüntü” dersine görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, “Fikirden Senaryoya Senaryodan Filme” dersine yönetmen ve senarist Emin Alper, “Bir Senaryo Yazmak” dersine yönetmen ve senarist Kıvanç Sezer, “ Uluslararası Film Yapım ve Dağıtım Süreçleri’ dersine yönetmen ve yapımcı İbrahim Karatay(Hollanda), “Sinema Tarihi” dersine sinema eleştirmenleri Rıza Oylum ve Janet Barış, “Film Müziği Üretmek”dersine müzisyen Mazlum Çimen ve “ Oyuncu-Yönetmen İlişkisi”dersine oyuncu Bennu Yıldırımlar katılacak.

 23 Aralık – 5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ‘Online Sinema Akademisi’ 20 hafta boyunca her hafta Çarşamba akşamları 19:30 ile 21:30 arasında öğrencilerinin ekranlarında olacak.