Magazin 23.07.2018 02:00

Sinan Akçıl Ve Aydilge'den Anlamlı Düet

Yaptığı müzik ve şarkılarının yanı sıra duyarlı kişiliği ile dikkat çeken Aydilge geçtiğimiz akşam, TRT Müzik kanalında Sinan Akçıl'ın sunduğu "Farklı Sahne" programına konuk oldu.
Sinan Akçıl Ve Aydilge'den Anlamlı Düet

Son dönemde acı bir şekilde kaybettiğimiz, toplumu yasa boğan Leyla ve Eylül'ü şarkılarıyla anan Aydilge; Küçük kız çocuklarının zorla evlendirilmesi, taciz ve tecavüze uğraması ile ilgili duyarlılığımızın bir anlık değil, her anlık olması gerektiğini dile getirdi. Aydilge "Unutmayacağız, unutturmayacağız'' sözlerinin ardından "Sorma Ne Haldeyim'' şarkısını seslendirdi. Sinan Akçıl ve Behzat Gerçeker şefliğindeki ENBE orkestrasının da eşlik ettiği Aydilge 'Gökyüzünde bu iki meleğin bizi duyduğunu biliyorum ve onları unutmadığımızı, unutturmayacağımızı bir kez daha söylüyorum'' açıklaması izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Gözleri Doldu...

Şarkıyı söylerken Aydilge'nin gözlerinin dolduğunu gören Sinan Akçıl, ''Senin gibi sanatçıları ağırlamak benim için çok büyük mutluluk çünkü ülkemizde çok fazla gerçek sanatçıya denk gelemiyoruz'' diyerek, Aydilge'nin söz yazarı ve besteci kimliğine de övgüler yağdırdı. Programın devamında, yeni albümü Kendi Yoluma Gidiyorum'dan şarkılar seslendiren Aydilge'ye kemanda, geçtiğimiz ay hayatını birleştirdiği keman virtüözü Utku Barış Andaç eşlik etti.