Türkiye - Gündem 26.03.2016 12:16

Şimşek'ten Cumhuriyet gazetesine

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Uludağ Zirvesi'ndeki ekonomik değerlendirmelerinin çarpıtıldığı bildirildi. YENİBİRLİK - Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Uludağ Zirvesi'ndeki ekonomik değerlendirmelerinin çarpıtıldığı…
Şimşek'ten Cumhuriyet gazetesine

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Uludağ Zirvesi'ndeki ekonomik değerlendirmelerinin çarpıtıldığı bildirildi.

YENİBİRLİK - Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Uludağ Zirvesi'ndeki ekonomik değerlendirmelerinin çarpıtıldığı bildirildi. Başbakan Yardımcılığından yapılan açıklamada, Şimşek'in dün Uludağ Zirvesi'nde yaptığı ekonomi sunumunda ortaya koyduğu değerlendirmeleri Cumhuriyet Gazetesi'nin kendi yorumsal başlığı ile çarpıttığı ifade edildi.

"Paranız yoksa da tasarruf yapın" başlığının gazetenin tamamen kendi yorumu olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi

"Sayın Başbakan Yardımcımızın böyle bir açıklaması söz konusu değildir. Bu çerçevede Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek'in ekonomi sunumlarını kendi yorumları ile çarpıtma gayretinde olan bu gazetenin algı operasyonu ile vatandaşları açık bir şekilde kışkırtmaya çalıştığı görülmüştür. Gerçeklikten uzak bu bilinçli yorumsal başlık için bu gazeteyi şiddetle kınıyoruz."