Türkiye - Gündem 18.05.2017 13:11

SGK Başkanı Bağlı: Yeniden Yapılandırma 67,7 milyarlık borç stokunu kapsıyor

SGK Başkanı Bağlı, "Yeniden Yapılandırma Kanunu 67,7 milyarlık borç stokunu kapsıyor. Bunun yaklaşık 43 milyar liralık kısmı için yeniden yapılandırma müracaatı oldu. İlk taksit olarak 3 milyarlık tahsilat da yapıldı." dedi.
SGK Başkanı Bağlı: Yeniden Yapılandırma 67,7 milyarlık borç stokunu kapsıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SGK Gaziantep Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 31 Mayıs tarihinin yeniden yapılandırmaya başvuranların ilk taksitlerini ödemeleri için son gün olduğunu hatırlattı.

"Daha önce bir uzatma yapıldı. Yeniden yapılandırmaya başvurup da ilk taksitini yatırmayanların yeniden yapılandırmaları bozulacak." diyen Bağlı, şunları söyledi:

"Şu anda TBMM'de görüşülmekte olan kanundan da yararlanamayacaklar. Çünkü şu an görüşülmekte olan yeniden yapılandırmayı içeren tasarının içerisinde daha önce yapılandırmaya müracaat etmeyenlerle bu kanun yürürlüğe girdikten sonra borcunu ödeyemeyenleri kapsıyor. Dolayısıyla bizim daha önce yapılandırmaya müracaat edip de taksitini ödeyemeyenler, 'Nasılsa yeni kanun görüşülüyor' demesinler. 31 Mayıs'a kadar ilk taksit ödenmediği takdirde yapılandırma otomatik olarak bozulacak, onlar hakkında icrai işlem yapmak zorunda kalacağız. Biz sigortalılarımızla itilafa düşmek istemiyoruz. Onlar bizim velinimetimiz. Lütfen primlerimizi yatıralım."

43 milyar liralık başvuru

"Yeniden Yapılandırma Kanunu 67,7 milyarlık borç stokunu kapsıyor. Bunun yaklaşık 43 milyar liralık kısmı için yeniden yapılandırma müracaatı oldu. İlk taksit olarak 3 milyarlık tahsilat da yapıldı." diyen Bağlı, şunları kaydetti:

"Şimdi bu 43 milyarlık taksitlendirme yapanların ilk taksitleri mart ayına kadardı. 31 Mayıs'a kadar uzattık ve onlara 'gelin işleminizi yapın' diyoruz. Şu an TBMM'de görüşülen yasa için 67 milyar liralık borcun 43 milyarını çıkardığımızda kalan kısmı kapsıyor, onlara son 1 hak tanınmak isteniyor. Genel olarak beklediğimizin üzerinde bir tahsilat gerçekleştiğini belirtmek isterim."