Röportaj 06.09.2021 23:24

Sezen Aksu yazdı, Levendoğlu yönetti; Selen Erkmen söyledi

Sözleri Sezen Aksu, müziği Aydın Karabulut ve klip yönetmenliğiniSarp Levendoğlu'nun üstlendiği şarkı 'Efendilik Bitti' ile yaza damgasını vuran Selen Erkmen, YeniBirlik'e bu başarılı çalışmasını anlattı.
Sezen Aksu yazdı, Levendoğlu yönetti; Selen Erkmen söyledi

MEHMET AKİF KARAFAZLI

Daha önceden bir albümü, iki single çalışması olan Selen Erkmen, bu defa sözleri Sezen Aksu, müziği Aydın Karabulut, düzenlemesi ise Erhan Bayrak imzası taşıyan “Efendilik Bitti” isimli çalışması ile dinleyicileri ile buluştu. 90’lı yıllarda yazılmış, bunca zamandır sandıkta bekleyen ve buram buram 90’lar kokan şarkının klip yönetmenliğini ise ünlü oyuncu Sarp Levendoğlu üstlendi. Erkmen, hakkında merak edilenleri anlattı.

“Efendilik Bitti’’ isimli yeni şarkını bize anlatabilir misin? Bu şarkının hikayesi nedir?

“Efendilik Bitti” insanın içini ısıtan, kıpır kıpır bir şarkı oldu. Sözleri Sezen Aksu, müziği Aydın Karabulut’a ait bu şarkı 90’larda yazılmış ve sonrasında rafa kaldırılmış. Zaten şarkıyı duyar duymaz; o 90’lar tınısı hemen geliyor kulağa. Bundan tam 7-8 yıl önce bu şarkıyı dinleme şansına sahip oldum ve hemen tek gitar demosunu kaydettik. Fakat şarkıyı piyasaya çıkartmak o zaman kısmet olmamıştı. Pandemide uzun bir süre bomboş geçen zamanın ardından hem en yakın arkadaşım hem şimdi prodüktörüm Pınar Çakı ile şarkıyı çıkartma kararı verdik. Pınar vesilesiyle Sezen Hanım’a ulaştık ve şarkıyı aldıktan sonra yaza yetiştirebilmek için hemen kolları sıvadık.

Sezen Aksu şarkısı söylemek nasıl bir duyguydu? Bunu anlatabilir misiniz?

Dediğim gibi şarkının sözleri Sezen Aksu, müziği Aydın Karabulut imzası taşıyor. Bu şarkının hakkını en güzel kim verir diye epey bir kafa patlattık ve tüm yollar Erhan Bayrak’a çıktı. Öyle olunca da hiç tereddütsüz şarkımızı Erhan Bayrak’la buluşturup kendisine teslim ettik.

“Sarp Levendoğlu sadece oyuncu değil, başarılı bir yönetmendir”

Şarkınızı bir de kliplendirdiğinizi görüyoruz. Bize klibinizin hikayesini anlatır mısınız? Sarp Levendoğlu ile yollarınız nasıl kesişti?

Sarp Levendoğlu prodüktörüm Pınar’ın çok yakın bir arkadaşı, bizde kendisiyle çok eski tanışıyoruz. Sarp’ı herkes oyuncu yönüyle tanır ama Sarp aslında çok da yetenekli bir yönetmendir. Kendisine şarkıyı dinlettiğimizde hiç düşünmeden “tabii ki, seve seve” cevabını aldığımızdaki mutluluğumuzu tahmin edersiniz. Kendisinin hem kamera önü hem kamera arkasını çok iyi bilmesi bizim işimizi çok kolaylaştırdığı gibi, ortayda çok içimize sinen bir iş çıkmasını sağladı. Kendisine buradan tekrar teşekkür etmiş olayım sizin vesilenizle.

Projenizden aldığınız tepkiler nasıl?

“Efendilik Bitti” o kadar samimi bir şarkı ki, inanır mısınız kötü yorum neredeyse hiç almıyoruz. Bunu şarkıyı Youtube’a yüklediğimizde beğeni / dislike oranından da gördük. Bu tabii ki bizim için çok büyük bir gurur. Kısacası, gelen tepkiler harika.

‘Kendimi neşeli pozitif sabırsız ve hayalperest diye tanımlayabilirim’

Müzik yolcuğundan söz edecek olursanız bu sektörde neleri tecrübe ettiniz? Bize bu yolcuğunuzdaki güzel anılarınızdan ve zorlandığınız dönemlerden bahsedebilir misiniz?

5- Bu sektörde olup da her şeyin en baştan mükemmel gittiği sanırım görülmemiştir. Herkesin bir “sürünme” hikayesi vardır, bu benim için de pek farksız olmadı. Rekabet çok, yetenekli insan çok, aradan sıyrılıp parlamak için yetenek hariç bir sürü faktör etken, en önemlisi de şans sanırım. İstanbul’a ilk geldiğimde Akaretler ’deki W Hotel’de çalışıyordum. Sabah 6:30’da mesaim başlıyordu, akşama kadar koşturmacalı bir tempodan sonra eve gidip biraz dinlenip, geceleri müzisyen çevre edinebilmek adına canlı müzik yapan barlara gidiyordum. Oteldeki mesaim çok erken başladığı için uykusuz çalıştığımı bilirim. Sanırım benim için o dönem en korkunç ve yorucu dönemdi diyebilirim. Ama tüm o deneyimleri iyi ki iyi ki yaşamışım, insanın daha sonra başına gelen güzellikleri daha sindirerek ve şükrederek yaşamasını sağlıyor tüm bu yaşananlar.
n Bize kendinizden bahsedecek olursanız kendisini nasıl tanımlarsınız?
Neşeli, pozitif, sabırsız ve hayalperest diyebilirim…