Magazin 13.08.2022 04:13

SELİN'LE NOSTALJİK BİR YOLCULUK!

Selin'in, Nostalgia Sessions isimli EP projesinin ilk şarkısı Son Arzum'u yayımlamanın heyecanını yaşayor.
SELİN'LE NOSTALJİK BİR YOLCULUK!

Coverladığı şarkılara çektiği videoların viral başarısıyla sosyal medyada ilgi toplayan ve kendi söz bestelerine de imza atarak arka arkaya çıkardığı şarkıları ile son dönemin dikkat çeken isimlerinden olan Selin, Nilüfer’in 1976 yılında yayımlanan Selam Söyle albümünde yer alan Son Arzum şarkısını kendine has tarzı ile yorumlayarak dinleyicilerle buluşturdu.

 Nostalgia Sessions isimli EP projesinin ilk şarkısı Son Arzum’u yayımlamanın heyecanını yaşayan sanatçı, bu projenin kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu da dile getirdi.

 ‘‘Nostaljik şarkılar müziğimin temelini oluşturuyor.’’

10 yılı aşkın bir süredir sosyal medya hesabı ve YouTube kanalı üzerinden coverladığı şarkıları paylaşmasına rağmen ilk defa bir cover çalışmasını yayımlayan Selin, nostaljik şarkıların kendi müziğinin temelini ve özünü oluşturduğunu düşünüyor.

"Anne ve babamın dönemindeki şarkıları seslendirmek güzel bir his.’’

Selin, bu özel proje ile ilgili duygularını ise şu şekilde ifade ediyor: ‘’ Şu an yazmaktan ve söylemekten hoşlandığım müzik, anne ve babamın kuşağının dinlediği müzikten çok farklı olsa da bu değişimi müziğin etrafındaki teknolojinin değişimiyle açıklamak yanlış olmayacaktır. Benim kuşağımın müziğinin 1970’lerdeki müziğin özündeki estetik üzerine inşa edildiğini ve dönem şarkılarının, müziğimin temelini ve özünü oluşturduğunu düşünüyorum. Babamla birlikte son iki yıldır birçok Türkçe şarkıyı coverlayarak sosyal medyada paylaşmış olsak da bu zamana kadar hiçbir cover çalışmamızı yayımlamamıştık. Şarkı vokal açısından bana çok şey öğretti ve şarkıyı yorumlarken büyük bir keyif aldım. Anne ve babamın gençliğine eşlik eden şarkıları seslendirmek ve yeni nesle yayabilmek çok güzel bir his. Bu sebeple çok özel bir çalışma oldu benim için. Umarım dinleyen herkes aynı hissi ve keyfi  paylaşır.‘’

Sözleri Ülkü Aker’e ait, bestesi ise anonim olan, döneme damgasını vurmuş unutulmaz esere farklı bir yorum getirerek yeni nesil ile buluşturan Selin, babası Selim Geçit’in prodüktör koltuğunda oturduğu projenin kapak tasarımında William Pavli ile çalıştı. Projenin yapımcılığını ise Warner Music Turkey üstleniyor.

Selin’in Son Arzum şarkısı, Warner Music Turkey markasıyla tüm dijital platformlarda yayımda.