Türkiye - Gündem 17.03.2017 14:53

Şehitliklerin bakımı kadınlara emanet

Şehitliklerin bakımı kadınlara emanet

Özel bir firmada çalışan 9 kadın, tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki 56 yerli anıt ile şehitliğin bakımını ve bahçıvanlığını yapıyor. 

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Şehitler Abidesi'ndeki şehitliklerinin bakımı üzerinde yoğunlaşan kadınlar, mezarların üzerindeki tozları ve camlardaki lekeleri temizliyor. Kadınlar, mezarlara düşen yaprakları toplayıp, çiçeklerin de bakımını yapıyor.

"Şehitliklerde severek çalışıyorum"

Çalışanlardan Hülya Özsoy, yaptığı açıklamada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla birkaç gündür Şehitler Abidesi'ndeki şehitlikleri temizlediklerini söyledi.

Şehitlerin mezarlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Özsoy, "Burası çok güzel. Biz de güzel duygular içindeyiz. Şehitliklerimiz insana huşu ve huzur veriyor. Şehitliklerde severek çalışıyorum." diye konuştu.

Mevlüde Şen de Çanakkale'de yaşamanın ve şehitliklerle ilgilenmenin kendisine gurur verdiğini vurguladı.

Şehitlerin mezarlarını temizleyip vatandaşların ziyaretine hazır hale getirdiklerini anlatan Şen, "18 Mart için hazırlık yapıyoruz. Böyle bir zaferi yaşadığımız için gururluyuz. Şehitlerini mezarlarını temizlerken duygulanıyoruz. Onların sayesinde bu cennet gibi ülkede yaşıyoruz. Şehit mezarlarına kadın eli değiyor. Onlara minnettarız." ifadelerini kullandı.

Çalışanlarından Saliha Filiz de vatanın özgürlüğünü borçlu oldukları şehitlerin mezarlarını temizlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.