Emlak 27.04.2018 22:35

Seçimin Erkene Alınması Sektör İçin Bir Fırsat

Barış İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Akyüz seçim kararıyla oluşan olumlu atmosferin gayrimenkul sektörü için bir fırsat olduğunu belirtti.
Seçimin Erkene Alınması Sektör İçin Bir Fırsat

Barış İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akyüz sektör ve son dönemlerde yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin erken bir tarihe alınması kararının piyasaları rahatlattığını belirten Akyüz, “Erken seçim tarihinin açıklanmasının hemen ardından dövizdeki yükselişin ciddi oranda aşağı inmesi ve borsada ise alımların hız kazanarak yukarı doğru bir seyir izlediğine hep birlikte tanık olduk. Bütün bu gelişmeleri, herkesin beklenti ve programını, yatırımlarını tekrar gözden geçirerek, olumlu yönde değiştireceğinin, yapılacak olan seçimin ardından da piyasaların hızla hareketleneceği, yatırımların hızlanacağı, projelerin ertelemeye gerek kalmadan devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendiriyorum. Bu olumlu atmosferin sektörümüz için de mevcut durumu avantaja çevirmek adına bir fırsat olduğuna inanıyorum” dedi.  

Özellikle oturmak için ev alacaklar beklememeli.

Konut fiyatlarının son bir yıldır artmadığını söyleyen Akyüz, “2018’de konut satış fiyatları yükselecek. Dolayısıyla bu dönemdeki fırsatın çok iyi değerlendirerek konut almak isteyenler ve krizi fırsata çevirebilir. Yüksek faiz oranları sebebiyle vatandaşlar konut alımına temkinli yaklaşıyor. Özellikle oturmak için ev alacaklar beklememeli. Şu dönemde önemli bir fırsat var” ifadelerini kullandı.

Teşvikler etkili oldu

Sektörün son 2 yılda üst üste satış rekoru kırmasına ilişkin de konuşan Akyüz, “Bunda kamu bankalarının başlattığı düşük faiz kampanyalarının yanı sıra hükümetin getirdiği teşvikler ciddi etkili oldu. Türkiye’de artık yılda ortalama 1,3 milyon konut satılıyor; OECD’ye üye ülkeler arasında Türkiye, Amerika’dan sonra ikinci sırada” dedi. Gayrimenkul sektörünün her zaman kazandıran ve ülke ekonomisini canlandıran lokomotif bir sektör olduğunu belirten Akyüz, “300’den fazla sektörü hareketlendiriyor" dedi.