Türkiye - Gündem 31.03.2016 12:44

Savcı Kiraz şehit edilişinin 1. yılında anıldı

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilişinin 1. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Adalet Sarayı'ında tören düzenlendi. YENİBİRLİK - İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında şehit edilişinin 1. yıl dönümü…
Savcı Kiraz şehit edilişinin 1. yılında anıldı

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilişinin 1. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Adalet Sarayı'ında tören düzenlendi.

YENİBİRLİK - İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın görevi başında şehit edilişinin 1. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Adalet Sarayı Atrium alanında tören düzenlendi Törene şehit Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Sahiloğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra adliye personeli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Salihoğlu yaşanan terör olayından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.
Salihoğlu Türkiye’de yaşanan terör olayların, adaleti sağlamakta kendilerine geri adım attırmayacağını vurgulayarak, "Ülkemiz üzerinde oynan terör ve hainlik hala devam ediyor. Bu süre içerisinde nice arslan gibi vatan evlatları şehit oldu şehit olacak, Türk bayrağının ilelebet dalgalanmasını ve yükseklerde durmasını sağlayacak. Bu acı olay bizleri asla adalet yolundan döndürmeyecek, acımasız insanlık düşmanları katillerle mücadelemizde bir adım geri adım attırmayacak." diye konuştu.

"Büyük Türk milleti insanlık düşmanı olan terörü yenecektir" Şehit Selim Kiraz’ın ailesine başsağlığını tekrarlayan Salihoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sevgili şehidimizin bize mirası değerli ailesi, değerli evlatları hiçbir zaman unutmasınlar. Bu camia sonuna kadar onlarla birlikte ve onların acısını yaşamaktadır. Sevgili şehidim ruhun burada, ona inanıyorum. Seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Büyük Türk milletinin insanlık düşmanı olan terörü yeneceğini ülkemizin huzur ve barışını kimsenin bozamayacağını söyleyerek hepinize saygılarımı sunuyorum. Allah, bir daha bize böyle acılar yaşatmasın.” Törenin ardından protokol ve adliye personeli, Kiraz’ın görevi başında şehit düştüğü “A” blok altıncı kattaki odasına karanfil bırakarak dua etti. Şehit Kiraz’ın adının verildiği kütüphanenin açılışı da gerçekleştirildi. Adliye girişinde ise Kiraz'ın anısına vatandaşlara lokma dağıtıldı. Adliyenin bir çok girişine ve alanlarına Türk bayrağı ve şehit Kiraz'ın fotoğrafı asıldı.

Şehit savcı mezarı başında da anıldı

Kiraz'ın Eyüp Mezarlığı'ndaki kabri başında da anma töreni düzenlendi. Törene Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, annesi Saadet Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, başsavcı vekilleri hakimler savcılar adliye personelinin de aralarında bulunduğu çalışma arkadaşları ile akrabaları ve yakınları katıldı. Kiraz'ın mezarı başında Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından törene katılanlara lokum dağıtıldı. Mezarlık etrafında güvenlik önlemleri alındı.

Hakkı Kiraz da gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi

"Bir yıl geçti, biz aynı yerdeyiz. Çok şükür hamd olsun bu manzarayı görüyorsunuz. Vatan sağ olsun. Eğer vatanın birlik ve beraberliği söz konusu ise her şey teferruattır. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Biz inanmışız. Haktan geldik Hakka gideceğiz. Onlar 'Öldürdük' dediler. Fakat bakınız ayeti kerimenin mealine ne kadar uygun, ölmemiştir. Buralardadır, her yerdedir, Türkiye'nin her yerindedir. Öldürenler ölmüşlerdir. O, ölümsüzlüğe gitti. Onlar düşünsünler. Şu manzaraya bir bakın ne kadar güzel bir manzara. Metanetimizi koruyoruz, inanıyoruz, inanmışız da üzülmüyorum da. Elhamdülillah diyorum. Onlar üzülsünler, biz üzülmüyoruz. Bakınız ne kadar güzel bir manzara demek ki ölmemiştir her yerdedir."