Spor 11.12.2017 21:21

Sakarya Büyükşehir İstanbul'da kayıp

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 14. hafta maçında Anadolu Efes, Sakarya Büyükşehir'i 83-68 mağlup etti.
Sakarya Büyükşehir İstanbul'da kayıp

Bertan ERMAN 

Sakarya Büyükşehir, karşılaşmaya art arda bulduğu 3 sayılık basketlerle etkili bir başlangıç yaptı. Ancak Yeşil Siyahlıların faul problemine girmesiyle serbest atışlardan bulduğu sayılarla üstünlük kurmaya başlayan Anadolu Efes, ikinci çeyreğe 25-20 önde girdi. Buna karşılık Tatankalar, Nikola Jankovic ile maça yeniden ortak olup zaman zaman öne geçse de, yine ilk çeyrekteki gibi faul sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Çeyreğin bitimine Derrick Brown'ın basket faulden bulduğu sayılarla farkı çift hanelere çıkaran Anadolu Efes, soyunma odasına 47-37'lik üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyreğin başlarında her iki takım da karşılıklı seriler buldu. Sakarya Büyükşehir, farkı bir ara tek hanelere düşürse de, Anadolu Efes son çeyreğe 67-54 önde girdi. Kalan bölümlerde rahat bir oyun çıkaran Lacivert Beyazlılar, mücadeleyi 83-68 kazandı 

Anadolu Efes'te Vladimir Stimac, 23 sayı ve 9 ribaundla maçın en skorer ismi olurken, Josh Adams 18 sayıyla maçı tamamladı.  Sakarya Büyükşehir'de ise Nikola Jankovic, 16 sayıyla mücadele etti.