Vakıf Katılım web
Sağlık Kaynak: (İHA) 21.03.2017 13:31 Güncelleme: 21.03.2017 14:03

"Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemine başlıyoruz"

"Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemine başlıyoruz"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ”Hükümet olarak sağlıkta dönüşümün ikinci dönemine başlıyoruz. Son 6 aydır bunun üzerinde çok yoğun çalışıyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çeşitli ziyaretler yapmak ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlatmak için Elazığ’da geldi. İlk önce Elazığ Valiliğini ziyaret eden Bakan Akdağ, burada Vali Murat Zorluoğlu’ndan bilgi aldı.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ”Bugün 21 Mart Nevruz günü. Bizim coğrafyamızda nevruz, baharın, bereketin, dostluğun, sıcaklığın günüdür. Bütün coğrafyada çok geniş olarak kutlanır. Türkiye’de de elbette Nevruz bir barış günü, bir kardeşlik günü olarak kutlanıyor. Yine çocukluğumdan hatırlarım piknik diyoruz. Eskiden biz yine öyle deriz de eskiden Erzurum’da Halfene derdik. Bu Nevruz günü ve ondan sonraki günlerde herkes evindekini, pişirdiğini, yumurtasını, peynirini ne varsa, ekmeğini alır kırlara çıkarız. Hep beraber dostlarımızla yeriz, içeriz. Böyle güzel günlerin, bahar günlerinin başlangıcındayız. Bu güzel günleri Türkiye’mizde zaman zaman huzursuzluğa alet etmek isteyenler oldu. Şükürler olsun ki hükümetimizin çok yerinde kararlı mücadelesiyle bugünler geride kalmıştır. Artık terörün herhangi bir günü, bir sebebi bahane ederek milletimizin üstüne baskı kurmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu husustaki kararlığımız, İçişleri bakanlığımızın, güvenlik, kolluk kuvvetlerimizin kararlı çalışmalarıyla devam ediyor. Ayda bir sayın cumhurbaşkanımız bizi Külliye’de Bakanlar Kurulunu toplar biliyorsunuz. Külliyedeki toplantılarda her zaman güvenlik önemli bir madde olarak konuşulmaktadır. Bu hususta milletimiz müsterih olsun. Bu ülkede Allah’ın izni ile sayıları kaç olursa olsun, arkalarında hangi kuvvetler bulunursa bulunsun teröre fırsat vermeyeceğiz. Başını ezdiğimiz terörün bir daha başını kaldırmayacak şekilde baskılamaya, üzerine gitmeye devam edeceğiz. İnşallah 16 Nisan’daki referandum Türkiye’yi güçlendirerek, gerek ekonomik açıdan gerek terörlü mücadele açısından gerekse gençlerimize iş alanları oluşturmak açısından Türkiye’de yeni bir sayfa açacaktır” diye konuştu.

“KALKINMA HIZLANACAK"

Elazığ’ın da içinde olduğu Cazibe Merkezi İller programından bahseden Bakan Akdağ, ”Elazığ’da 200’ün üzerinde başvuru var. Elbette bunlar değerlendirilecek. Bunlardan uygun olanlar yatırıma dönüşecek. Ama sonuç itibariyle Elazığ’ın da söz konusu 23 ilden birisi olarak çok güçlü bir yatırım çekeceğine dair emareler oluşmuş durumda. Bundan dolayı doğrusu çok memnun oldum. Çünkü bizim maksadımız hükümet olarak Doğu Anadolu’da, Güney Doğu Anadolu’dan, Orta Anadolu’dan batıya göçü önlemektir. Göç bir taraftan, göç edilen, yani kendisinden göç edilen, gidilen şehirleri ekonomik açıdan zayıflatırken, vatandaşlarımızın göç ettiği, gidip yerleştiği şehirlerde de şehircilik problemlerine ve başka sosyal problemlere yol açmaktadır. Dolayısıyla inşallah bu cazibe programıyla Elazığ’ın da içinde bulunduğu 23 ilimiz ciddi bir sanayi hamlesine kavuşmuş olacak ve kalkınmamız bu illerde hızlanacaktır” şeklinde konuştu.

“SAĞLIKTA İKİNCİ DÖNÜŞÜM DÖNEMİ BAŞLIYOR"

Yapılan şehir hastaneleriyle, hastanecilikte Türkiye’ye bir çağ atladıklarını dile getiren Bakan Özdağ, ”Elazığ’daki şehir hastanemizin bir benzerini bugün Avrupa’da bulamazsınız. Artık yolun yarısına geldik, süratle inşaat devam etmektedir. Geçmişte Türkiye bu kabil yatırımları gerçekleştirmek bir yana, bunların onda biri, beşte biri büyüklüğündeki yatırımları 10-15 yılda maalesef tamamlanmazdı. Bugün gerek şehir hastanelerinin projeleriyle ilgili bütün çağdaş özelliklere sahip hastaneler olması, gerekse bunların süratle kaliteli biçimde inşa edilmesi açısından bütün dünyaya örnek olmuş durumdadır” diye konuştu.

Şu anda şehir hastanelerinden 3’ünün hizmete girdiğini, 2017 yılı içinde Eskişehir, Kayseri ve Bilkent’teki hastaneleri hizmete sokacaklarını vurgulayan Özdağ, ”Elazığ’daki hastanemizi gelecek sene vatandaşımızın hizmetine girecektir. İnşallah bugüne kadar Elazığ’da verdiğimiz sağlık hizmetlerini çok daha güçlü bir şekilde, çok daha kaliteli bir biçimde vermeye devam edeceğiz. Hükümet olarak sağlıkta dönüşümün ikinci dönemine başlıyoruz. Son 6 aydır bunun üzerinde çok yoğun çalışıyoruz. Bizzat ben saha çalışmalarını yaptırdıktan sonra politika laboratuvarlarıyla bunları çalışıyorum. İnşallah yakında hem hükümetimize, hem cumhurbaşkanımıza Türkiye’deki yeni stratejilerimizi, yeni eylem planlarımızı açıklayacağız. Elbette bu anlamda Elazığ’ımızda bundan payını ziyadesiyle alacak. Gerek ambulans hizmetlerimiz, aile sağlığı hizmetlerimiz gerekse yeni oluşturacağımız sağlıklı yaşam merkezlerimizle vatandaşımızın ihtiyacını en üst seviyede, en kaliteli biçimde görmeye devam edeceğiz. Şehir hastaneleri de bizim hastanecilikte yepyeni bir döneme başlamamızı sağlayacak. Bizim nazarımızda siyaset hizmet etmek için vardır. Siyaseti başından beri böyle anlatıp ve haşa yaptığımız hizmetleri vatandaşımıza bir lütuf olarak da görmedik, görmüyoruz. Türk milletinin bütün bu hizmetler fazlasıyla hakkıdır. Eğer vazifemizi yapabiliyorsak ne mutlu bize. 15 Temmuz, bu büyük millete hizmet etmenin hem de sonuna kadar hizmet etmenin bir ibadet olacağını bize göstermiştir. Büyük Türk milleti 15 Temmuz’da tanklara, toplara, tüfeklere karşı bedenini siper etmiş ve adeta ikinci bir kurtuluş savaşını dosta da düşmana da göstermiştir. Dolayısıyla böyle bir millete hizmet edebiliyorsak ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDECEKTİR"

Açıklamaların ardından Bakan Akdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir Almanya milletvekilinin referandumdan “Evet” çıkarsa Türkiye’yi AB’ye almayacağını açıklaması ile ilgili soruya Bakan Özdağ, ”Bir Alman milletvekilinin ne söylediğine doğrusu hiç kıymet vermem. Biz büyük bir milletiz. Türkiye’yi şu ya da bu şekilde sindirmeye korkutmaya, ürkütmeye çalışanlar buna beyhude uğraşıyorlar. Türkiye büyük yürüyüşüne devam edecektir. 16 Nisan’dan sonra bugün hızlı adımlarla yaptığımız bu yürüyüş, Allah’ın izni ile koşar adım devam edecektir” diye konuştu.

“SURİYELİ DOKTORLARA EĞİTİMLER VERDİK"

Türkiye’de bulunan 3 milyona yakın Suriyeli’ye, Suriyeli doktorların hizmet verebilmesi için atılan adımla ilgili de konuşan Bakan Akdağ, ”Suriyeli doktorlardan diploma getirenlere eğitimler verdik. Sınavlar yaptık. Türkiye’de Suriyeli doktorları ya da diğer Suriyeli sağlık çalışanlarını Suriyeli misafirlerimize hizmet edecek şekilde düzenleme yapıyoruz. Ama altını çiziyorum, özellikle Suriyeli misafirlerimize hizmet edecek şekilde. Bu sene içerisinde bunlar gerçekleşecek” dedi.

BAKANIN ’HAVALARINI ALIRLAR CEVABI GÜLDÜRDÜ

Bir gazetecinin, Kürtçe yayın yapan bir TV kanalının hava durumunda Doğu Anadolu Bölgesini Kürdistan olarak göstermesiyle ilgili soruya Bakan Akdağ’ın “Havalarını alırlar” demesi güldürdü.

Ardından konuyla ilgili konuşmasını sürdüren Bakan Akdağ, "Bu millet, bundan bin sene önce bu topraklarda bir üniter devlet kurdu. Referandumla ilgili de bazen yalan yanlış biçimde federasyondan falan bahsedenler var. Elbetteki mevcut referandum, mevcut anayasa üniter devlete sıkı sıkıya bağlı bir yapıyı muhafaza ediyor. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri gibi bazı ülkeler kendi tarihsel süreçleri içerisinde küçük devletçikleri bir araya getirerek federal devletler kurup böyle bir devlet yapısına sahip olmuşlar. Biz onların son 200-300 yılda yaptıklarını bin sene önce hem de hiçbir federasyona ihtiyaç kalmadan, beylikleri bir araya toplayarak Osmanlı devleti altında toplamışız. Osmanlı Devletinin yıkılmasından sonra Türkiye Cumhuriyetini kurduk 1923’te. Bu büyük millet bir kurtuluş savaşı verdi ve peşinden de Cumhuriyeti kurduk. Bu cumhuriyet bir üniter yapı kurdu. Türkiye’nin bu üniter yapısı sapasağlamdır. Hem böyle bahsedildiği gibi bir meseleye Türkiye’nin ihtiyacı yoktur, hem de bu milletin bunlara müsaade etmesi mümkün değildir. Dolayısıyla birileri heveslenebilirler ama her zaman olduğu gibi bundan sonra ada hevesleri kursağında kalacaktır” şeklinde konuştu.