Vakıf Katılım web
Ekonomi 04.12.2022 07:00

Sağlık ve biyoteknoloji odaklı Teknopark İstanbul girişimleri iş dünyası ile buluştu

7'ncisi düzenlenen "Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" etkinliğinde, güçlü kurum ve firmalar, sağlık ve biyoteknoloji odaklı girişimleri yakından tanıma imkânı buldu.
Sağlık ve biyoteknoloji odaklı Teknopark İstanbul girişimleri iş dünyası ile buluştu

7’ncisi düzenlenen "Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" etkinliğinde, güçlü kurum ve firmalar, sağlık ve biyoteknoloji odaklı girişimleri yakından tanıma imkânı buldu.

Teknopark İstanbul’da çalışmalarını sürdüren sağlık ve biyoteknoloji odaklı 8 girişim, 7’ncisi düzenlenen 'Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma' etkinliğinde yatırımcılar ve kurumsal firma temsilcileri ile bir araya geldi.

Teknopark İstanbul açıklamasına göre, Türkiye girişimcilik ekosisteminin en büyük destekçilerinden Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla düzenlediği girişimci-yatırımcı ve firma buluşmalarının yedincisi, 29 Kasım’da gerçekleşti. 'Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma' adıyla geleneksel hale gelen etkinlikle, Teknopark İstanbul hem alt yapı hem de tematik destek sağladığı sağlık ve biyoteknoloji odaklı 8 girişimciye projelerini hayata geçirmeleri için yeni ortaklıklar kurma şansı sundu.

Etkinlikte, güçlü kurum ve firmalar, sağlık ve biyoteknoloji odaklı girişimleri yakından tanıma imkânı buldu. Yeni ortaklıkların oluşmasına zemin hazırlayan girişimci-yatırımcı ve firma buluşmasında girişimciler de proje ve ürünlerini yatırımcı ve kurumsal firma temsilcilerine yüz yüze anlatarak iş birliği ve sermaye desteği bulma fırsatı yakaladı.

-'Küresel çapta bir merkez haline geldik'

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Teknopark İstanbul bünyesindeki şirketlere yatırımların arttığını belirterek, ulusal ve uluslararası önemli firmaların odağına aldığı küresel çapta bir merkez haline geldiklerini dile getirdi.

Biyoküp Kuluçka Merkezi için yaptıkları yatırımların da devam ettiğini aktaran Topçu, 'Boğaziçi Üniversitesi ile örnek bir üniversite-sanayi iş birliği modeli oluşturduk. Türkiye sağlık girişimciliği ekosisteminin ihtiyaç duyduğu önemli bir altyapıyı dünya standartlarında sağlayacağız. 15 üniversite ve 85’in üzerinde firmadan oluşan İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi (İSEK) de kurulumun her aşamasında bize teknik destek verdi. Biyoküp’ün işletme sürecinde İSEK de aktif rol alacak.' ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre, etkinlik kapsamında projelerini sergileyen sağlık ve biyoteknoloji odaklı Teknopark İstanbul girişimleri şu şekilde:

'Activebioworks: Isparta yağ gülü (rosa damascena) atığından biyoteknolojik ileri dönüşüm yöntemi ile yüksek antioksidan kapasiteli aktif kompleks oluşturulması üzerine çalışıyor.

Bloocell: Kemiğe bağlı yaralanmalardaki ortopedik, dental, plastik ve rekonstrüktif cerrahi gibi uygulamalarda standart kemik greftlemeden doku mühendisliğine kadar doku rejenerasyonu kazanımı alanında dünyadaki ilk ‘’yapay kemik” projesi üzerine çalışıyor.

Kamlançu: Modüler tek foton tespit sistemi geliştiriyor.

İlko İlaç: Biyoteknolojik ilaç geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyor.

Nanosilver: Nano Gümüş ile farklı teknolojik uygulamalar geliştiriyor.

OMIC-A: OECD 439 cilt iritasyon protokolüne uygun ilk yerli hayvansız test platformu olan 1OMİCA-Skin / Yapay Deri'yi geliştiriyor.

RS Research: Kemoterapinin etkisini artırırken yan etkilerini azaltabilen ilaç adayları geliştirme hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor.

Umayana: Mukozal ve topikal yara formüllerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyor.'