Vakıf Katılım web
Teknoloji 18.03.2017 08:24 Güncelleme: 18.03.2017 11:29

'Robot Bolt' hayvan sevgisi aşılayacak

'Robot Bolt' hayvan sevgisi aşılayacak

Sinop Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerince tasarlanan ve Ankara'da düzenlenen "Bilim Kahramanları Buluşuyor" yarışmasında araştırma ödülüne layık görülen "Bolt" adlı robot, hayvanlara karşı farkındalık oluşturma çalışmalarında kullanılacak.

Bilim Kahramanları Derneğince 11 ve 12 Şubat'ta "Yaşam Ortaklarımız Hayvanlar" temasıyla gerçekleştirilen "Bilim Kahramanları Buluşuyor" yarışmasıyla, gençlerin bilim ve teknolojiyi sevmesi, ayrıca sosyal sorumluluk kapsamında çevrelerine, doğaya ve topluma karşı duyarlı olmasının sağlanması amaçlanıyor.

Yarışmaya, hayvanlara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla tasarladıkları "Bolt" adlı robotla katılan Sinop Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, araştırma ödülüne layık görülmenin mutluluğunu yaşıyor.

Proje koçu Musa Yılmaz, yaptığı açıklamada, öğrencilerinin bilimsel ve teknolojik alanda yakaladıkları başarının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Tasarladıkları robotun, öğrencilerden aldığı direktifle "zor durumdaki bir köpek balığını kafesten kurtararak yeniden doğal yaşamına bıraktığını, yeri geldiğinde zor durumdaki bir sokak köpeğine su vererek yardımda bulunduğunu" anlatan Yılmaz, "Bolt, hayvanlara yardım etmenin yanında, bir inekten elde edilen sütün paketlemesi işine de katılarak, insanlar ve hayvanların birbirlerine ihtiyaçları olduğuna dikkati çekiyor." dedi.

"Projeden önce sokak köpeklerine dokunmaktan çekiniyorduk"

Projede yer alan Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ezgi Gönül de bilim ve teknoloji ile hayvan sevgisini bir araya getirerek "Bolt" adını verdikleri robotu hazırladıklarını söyledi.

Teknolojinin insan hayatında önemli yer tuttuğunu vurgulayan Gönül, "Robotumuzla insanlara hayvan sevgisi aşılamaya çalışıyoruz. Mesela bizler de projeyi yapmadan önce sokak köpeklerine dokunmaktan çekiniyorduk. Şimdi cebimizde köpek bisküvisi taşıyoruz. Sokakta yalnız, zor durumda bir hayvan gördük mü yardım ediyoruz, ona sevgimizi veriyoruz." diye konuştu.

Merkez Müdürü Hakan Süzgün de çok sayıda özel okulun katıldığı yarışmada, topluma önemli bir mesaj veren projeyle ödül aldıkları için öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade etti.