Müzik 28.06.2018 14:26

Red Music Warm Up İle Sesini Duyuracak Genç Müzisyenler Belli Oldu

Yeni nesil müzisyen ve gruplara destek olmak için altı yıl önce hayata geçirilen Red Bull Music Warm Up biri üniversiteler arasından seçilen altı müzisyen ve gruba video klip çekerek seslerinin duyulmasını sağlıyor. Video klipleri çekilen altı müzisyenden biri daha sonra Red Bull'un dünyanın dört bir yanında yer alan tam donanımlı stüdyolarından birinde kayıt alma şansını yakalayacak.
Red Music Warm Up İle Sesini Duyuracak Genç Müzisyenler Belli Oldu

Bugüne dek Yüzyüzeyken Konuşuruz, Nilipek, 90BPM, İdil Meşe, Uluru, Hedonutopia, Al'York, Loradeniz, Ethnique Punch ve daha birçok ismin yer aldığı Red Bull Music Warm Up’ta bu sene Affet Robot, Ati ve Aşk Üçgeni, Baneva, Nova Norda, The Young Shaven ve üniversiteler arasından seçilen Federal yer alıyor.

 AFFET ROBOT

Eren Günsan’ın tek kişilik müzik projesi Affet Robot, son yıllarda popülerleşen synth-wave akımının en özgün temsilcilerinden biri. Affet Robot melankolik müziğini motorik ve dinamik ritimler ve soğuk bir müzikal atmosferle dinleyiciye taşıyor.

 ATİ VE AŞK ÜÇGENİ

Ati Yıldıztozu ve ekibi yaptıkları müziği ‘ruh pop’ olarak tanımlıyor. Gitarın yumuşak geçişleri, koşuşturmadan tempo tutan davullar eşliğinde ‘romantik şarkılar’ üreten grup, dinleyicilerde nostaljik bir tat bırakmayı amaçlıyor.

 BANEVA

Hip hop müziğin genç ve yetenekli ismi Baneva, hızlı sözleri ve flow yeteneği ile ön plana çıkıyor.

 NOVA NORDA

Elektronik müzik temsilcisi Nova Norda, elektronik pop, trap müzik ve hip hop ezgilerinden beslenen şarkılarını kendi kişisel hikayesinden ilham alarak hazırlıyor. Şimdilik sadece üç single yayınlayan sanatçı kısa sürede dinleyici kitlesi yaratmayı başardı.

 THE YOUNG SHAVEN

Punk Rock grubu The Young Shaven, ambiyans müziği punk ezgileriyle birleştirerek kendilerine has bir müzik yakalamayı başardı. Punk severleri etrafında toplayan grup, 1970’lerin Türkiye’sinden beslenerek şarkılarını kurguluyor.

 FEDERAL

Red Bull Music Warm Up'a üniversite kontenjanından katılan Federal, kampüsünde kaydettiği canlı performansıyla halk oylamasını zirvede tamamladı.