Kültür Sanat 15.01.2018 22:19

​Rahmi Koç Müzesi'nde yarıyıl tatili alternatifleri

Yarıyıl tatilinde çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmek isteyen ailelere Rahmi M. Koç Müzesi pek çok alternatif sunuyor.
​Rahmi Koç Müzesi'nde yarıyıl tatili alternatifleri

Yarıyıl tatilinde çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmek isteyen ailelere Rahmi M. Koç Müzesi pek çok alternatif sunuyor. 22 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında çocukları birbirinden farklı atölyeler bekliyor. 

Yarıyıl tatili boyunca çocukları, Rahmi M. Koç Müzesi’nde birbirinden eğlenceli atölyeler bekliyor. Çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunacak eğitim atölyelerinde çocuklar hem keşfederek öğrenecek hem de yaratıcılıklarını kullanacak. Etkinlik sürecinde Rahmi M. Koç Müzesi gezme fırsatı da bulacak olan çocuklar, gördüklerini kendi hayal dünyalarına göre tasarlayacak.  

Farklı yaş gruplarına göre planlanan Rahmi M. Koç Müzesi’nin yarıyıl atölye programı şöyle:

20 Ocak Cumartesi Gel Gen Kardeş Olalım: 10-13 yaş grubu için programlanan biyoloji atölyesinde çocuklar bu defa küçük bilim insanları olacak.

23 Ocak Salı Arım Balım Peteğim: 8-11 yaş grubu için programlanan matematik atölyesi müzenin Matematik Dünyası bölümünde gerçekleşecek.  

24 Ocak Çarşamba Parım Parım Parmaklarım: 4-6 yaş grubu için programlanan boyama atölyesi Fenerbahçe Vapuru’nda gerçekleşecek. 

25 Ocak Perşembe Kuş Evi: 8-10 yaş grubu için programlanan tasarım atölyesinde çocuklar hem müzedeki kuş evlerini görme fırsatı bulacak hem de kendi evlerini tasarlayacak. 

26 Ocak Cuma Okul Çantam: 8-12 yaş grubu için programlanan tasarım atölyesinde çocuklar kendi çantalarını tasarlayacaklar. 

27 Ocak Cumartesi Güneş Sistemine Yolculuk: 11-13 yaş grubu için programlanan astronomi atölyesinde küçükler Güneş Sistemi’ne yolculuğa çıkıyor. 

31 Ocak Çarşamba Konuşan Heykeller: 4-6 yaş grubu için programlanan heykel atölyesinde çocuklar taş, toprak ve hamur kullanarak kendi heykellerini yapacak.  

1 Şubat Perşembe Yaratıcı Tablolar: 9-13 yaş grubu için programlanan ahşap atölyesinde çocuklar hayal güçlerini kullanarak kendi tablolarını oluşturacak. 

2 Şubat Cuma Gel Gen Kardeş Olalım: 9-13 yaş grubu için programlanan biyoloji atölyesinde çocuklar bu defa küçük bilim insanları olacak. Vücut sistemine sanal bir yolculuk yapacak çocuklar, biyolojik yapı şemasının işleyişini öğrenip ardından kolyelerine oluşturdukları DNA’larını saklayacaklar.