Magazin 06.12.2019 00:30

QNB Finansbank'la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz' Tohum Otizm Vakfı ile Özel İş Birliği Yaptı

Pervin Ersoy tarafından yürütülen ve Türkiye'nin iç turizmine katkı sağlaması hedeflenen 'QNB Finansbank'la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz' projesinin, bugüne kadar gerçekleştirilen tüm gezilerden elde edilen geliri, Tohum Otizm Vakfı'na bağışlandı.
QNB Finansbank'la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz'  Tohum Otizm Vakfı ile Özel İş Birliği Yaptı

 Ersoy, “Otizmli bireylerimizin topluma kazandırılması konusunda Tohum Otizm Vakfı, önemli projeler yürütüyor. Onlara destek olabilmek bizim projemizi daha anlamlı kılacaktır” dedi.

 Türkiye’nin tanıtımı ve iç turizme verilen önemin arttırılması için yola çıkan Pervin Ersoy; ‘QNB Finansbank’la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesiyle önemli bir iş birliğine imza attı. Rotahane ve Sacred7 Travel tarafından gerçekleştirilen ve mart ayında başlayan projeden, bugüne kadar elde edilen tüm gelir, otizm spektrum bozukluğu olan çocukların erken tanısının konulmasına, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük eden Tohum Otizm Vakfı’na bağışlandı. Bu iş birliğini, Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin ile birlikte duyuran Pervin Ersoy önceki gün Tohum Otizm Vakfı’nı ziyaret etti.

 Projenin iç turizme katkı sağlamasının yanı sıra önemli bir sosyal sorumluluk amacı taşıdığını aktaran Pervin Ersoy, “Bugüne kadar projemiz kapsamındaki tüm şehirlerde özenli bir çalışma gerçekleştirdik. Bize destek vererek, projenin sesini daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan ünlülerimize, projeye katılım gösteren tüm seyahat ve kültür severlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. İç turizmi canlandırmak ve sahip olduğumuz kültürel mirasımızı, doğal güzelliklerimizi yani kısacası cennet vatanımızı tanıtmak için projemize devam ederken bugün Tohum Otizm Vakfı ile yaptığımız bu önemli iş birliği ile her gezimiz daha da anlam kazandı” dedi. Ersoy, gelecek turların gelirlerinin de belirlenen STK’lara bağışlanacağını belirtti. Otizm hakkında toplumsal farkındalık yaratmanın bir bilinç olduğundan bahseden Ersoy, “Otizmin ne kadar farkında olursak, sesimizi ne kadar duyurabilirsek, otizmli çocuklarımız o kadar normal gelişim gösteren çocuklarımızla aynı ortamda görebiliriz ve bu hayatı onlarla paylaşabiliriz. O yüzden otizmin farkında ve onların yanında olmak çok önemli” diye konuştu.

Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin duyarlılığı, ziyareti ve desteğinden ötürü Pervin Ersoy’a teşekkür ederek, “Gerek okulumuz gerek otizm konusunda yaptığımız farkındalık çalışmaları, projeleri ve iş birlikleri ile Türkiye’de 462.936 otizmli çocuk ve ailenin hayatında fark yarattık. Bu çalışmaları sürdürebilmek için devamlı kaynak yaratma zorunluluğumuz var” dedi.

 Pervin Ersoy, vakfın yıl içindeki en büyük gelir kaynağı olan ve 18 - 19 Aralık’ta Four Seasons at the Bosphorus’da bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilecek olan ‘Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali’ne de destek çağrısında bulundu.

 

 

 

‘QNB Finansbank’la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ ile bugüne kadar Denizli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Isparta, Bayburt, Antakya, Mersin, Gaziantep olmak üzere 9 şehre özel kültür turu düzenlendi. Önümüzdeki günlerde devam eden kültür turlarından elde edilecek gelir, belirlenecek STK’lara bağışlanacak. Turlara yine Türkiye’nin ünlü simaları da eşlik edecek. Her şehre yapılan turlara, o şehrin ünlüsü de katılacak. 2-3 günlük geziler; sosyal medya, televizyon programları ve yazılı basında da yer alarak o şehri tanıtma amacını gerçekleştirecek. Katılmak isteyen herkes projenin iş ortağı Sacred7 Travel ile katılım sağlayabilecek. Organizasyonların gerçekleştirilebilmesi için fikre inanan ve bu amaca hizmet edilebilecek sponsorlar da projeye destek verebilecek.