Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 23.05.2019 20:25

Qatar Airways'in İlk Uçağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na İniş Yaptı

Haftada üç kez doğrudan İzmir'e yapılan uçuşlar, Airbus A320 uçağıyla gerçekleştiriliyor.
Qatar Airways'in İlk Uçağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na İniş Yaptı

Qatar Airways'in Türkiye’ye açılan yedinci uçuş noktası İzmir, havayolunun Türkiye pazarındaki güçlü varlığını pekiştiriyor.

DOHA, Katar - Qatar Airways'in Doha'dan İzmir'e doğrudan ilk seferini yapan uçağı, bugün havayolu şirketinin Türkiye’ye açılan yedinci uçuş noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı. Airbus A320 ile gerçekleştirilen QR 347 sefer sayılı Qatar Airways uçuşu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda geleneksel su arkı ile karşılandı.

İnişte uçağı karşılayan VIP' konuklar arasında;  Katar Türk Büyükelçisi Fikret Özer, Mülki İdare Amiri Aydın Memük, Adnan Menderes Havalimanı DHMİ Başmüdür Yardımcısı Necmi Karakoç, Adnan Menderes Havalimanı DHMİ Başmüdür Yardımcısı Hasan Çıracı ve TAV Ege Genel Müdürü F. Erkan Balcı bulunuyor. Katar Havayolları’nın Avrupa’dan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sylvain Xavier Bosch da İzmir’e yapılan ilk uçuşa katıldı.

Qatar Airways Grup İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker konu ile ilgili şunları söyledi: “Güzel bir sahil kenti ve önemli bir iş merkezi olan İzmir'e doğrudan seferler başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Açılan bu yeni uçuş noktası, Qatar Airways'in Türkiye pazarındaki sağlam varlığını güçlendirirken, Türkiye'den seyahat eden yolcularımıza, global uçuş ağımızdaki 160'tan fazla destinasyona daha fazla bağlantı imkanı sağlıyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, önemli bir ticaret merkezi olmasının yanı sıra ülkenin İstanbul'dan sonra ikinci en büyük limanına da ev sahipliği yapıyor. Bu da iş amacıyla seyahat eden yolcular için kenti önemli bir uçuş noktası haline getiriyor.”

TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı ise: “Qatar Airways'in ilk Doha uçuşunu karşılamak büyük bir zevk. İzmir Adnan Menderes Havaalanı, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçiyi çeken, önemli kültürel ve tarihi mekânlara ev sahipliği yapan dünyaca ünlü Ege bölgesine açılan kapıdır.” şeklinde konuştu.

Business Class'ta 12 ve Economy Class'ta ise 132 koltuğu bulunan Airbus A320 uçağıyla İzmir'e haftada üç uçuş gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin batı kıyısında Ege Denizi'ne karşı kurulmuş olan İzmir, eski zamanlardan beri önemli bir liman şehri olarak kabul ediliyor. Yabancı ziyaretçiler, şu an açık hava müzesi olan antik Smyrna Roman Agora da dâhil olmak üzere, bölgedeki anıtları ve arkeolojik alanları keşfetmek, şehrin gezenti yerlerinde yer alan ünlü deniz ürünleri restoranlarının tadını çıkartmak gibi pek çok etkinliğe katılabilirler. Turistler ayrıca İzmir'in sadece 10 km batısındaki Balçova termal banyolarını da ziyaret edebilirler. 

Qatar Airways, İzmir’le birlikte, Türkiye'de; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (haftada 21 kez) ve İstanbul Havalimanı (haftada 14 kez), Adana Havalimanı (haftada üç kez) ve Ankara (haftanın her günü) olmak üzere beş destinasyonda seferler gerçekleştirmektedir. Ödüllü havayolu ayrıca Mayıs 2019’dan itibaren doğrudan Bodrum’a ve Antalya’ya sezonluk hizmet vermeye de devam edecek.

Qatar Airways Cargo, Adana’ya, Ankara’ya ve İstanbul’a (İstanbul ve Sabiha Gökçen) gerçekleştirdiği kargo taşımacılığıyla Türkiye’de önemli bir rol üstleniyor. Havayolu ayrıca İstanbul’a haftada üç kez Boeing 777 kargo uçağı seferleri gerçekleştiriyor. İzmir’e ve İzmir’den başlatacağı uçuşlarla, Qatar Airways Cargo İzmir’den taze balık ve meyve gibi çabuk bozulabilen gönderileri doğrudan kargolayabilecek. İzmir Türkiye’nin ikinci büyük ticari merkezi ve Türk ekonomisine en çok katkı sağlayanlar arasında bulunuyor. İzmir ve İstanbul arasında kara taşımacılığı da verilecek hizmetler arasında. Haftada üç kez gerçekleştireceği kargo taşımacılığı ve kara taşımacılığı sayesinde, Qatar Airways Cargo izmir’e ve İzmir’den ayda 50 tondan fazla hizmet sağlayacak. Antalya’ya başlayacak kargo taşımacılığı ise yakın zamanda tanıtılacak.

Uçakta ödüllü uçuş hizmetinin tadını çıkarmanın yanı sıra, İzmir'e seyahat eden yolcular, gişe rekorları kıran en yeni filmleri, TV dizilerini, müzik, oyun ve daha fazlasını sunan Qatar Airways'in uçuş eğlence sistemi Oryx One'a erişebilecekler.

Birçok ödülü bulunan Qatar Airways, uluslararası hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax tarafından düzenlenen 2018 World Airline Ödülleri kapsamında ‘Dünyanın En İyi Business Class’ ünvanına sahip olmuştur. Ayrıca ‘En İyi Business Class Koltuğu’, ‘Orta Doğu’nın En İyi havayolu’ ve ‘Dünyanın En İyi First Class Yolcu Bekleme Salonu’ ödüllerini de almıştır.

Qatar Airways şu anda Hamad Uluslararası Havaalanı (HIA) üzerinden tüm dünyada 160'tan fazla uçuş noktasına seferler düzenlemektedir ve 250'den fazla uçaktan oluşan modern bir filo işletmektedir. Havayolu, 2019'da kapsamlı rota ağına İzmir, Türkiye; Rabat, Fas; Malta; Davao, Filipinler; Lizbon, Portekiz; Mogadişu, Somali ve Langkawi, Malezya da dahil olmak üzere pek çok heyecan verici yeni uçuş noktası eklemeye hazırlanıyor.