Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 25.05.2022 11:27

PROF. DR. ZEHRA NEŞE KAVAK'TAN KADINLAR İÇİN REHBER OLACAK KİTAP: ''KADIN OLMAK&ÖTESİ''

Dünyaca ünlü Kadın Hastalıkları-Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 30 yıllık birikimini ''Kadın Olmak&Ötesi'' kitabında topladı. Kadınlara biyolojik yolculuklarında rehber olacak ve aradıkları her sorunun yanıtını bulabilecekleri kitabın tanıtımı Üsküdar Academic Hospital'da gerçekleştirildi.
PROF. DR. ZEHRA NEŞE KAVAK'TAN KADINLAR İÇİN REHBER OLACAK KİTAP: ''KADIN OLMAK&ÖTESİ''

Dünyaca ünlü Kadın Hastalıkları-Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 30 yıllık birikimini ‘‘Kadın Olmak&Ötesi’’ kitabında topladı. Kadınlara biyolojik yolculuklarında rehber olacak ve aradıkları her sorunun yanıtını bulabilecekleri kitabın tanıtımı Üsküdar Academic Hospital’da gerçekleştirildi.

Kitabın tanıtım toplantısında konuşan Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ‘’Kadın Olmak&Ötesi, ergenlikten menopoza kadınların tüm soru ve sorunları için yol gösterici bilgiler içeriyor. Kadınların mutlu ve sağlıklı olmaları için de kendi biyolojik güçlerinin farkında olmaları gerekiyor. İşte, bugün elinizde tuttuğunuz Kadın Olmak ve Ötesi kitabının amacı da, kadınların bu güçlerinin farkına varmalarını sağlamak. Kadın sağlığı, toplumun da sağlığıdır! Bu kitabın bu alanda bir farkındalık yaratmasını, tüm evlerin kütüphanesinde, ailelerin başucu rehberi olmasını umuyoruz. Özellikle genç nesillerin okumasını, kadının biyolojik gücünün önemini anlamasını, bu konuda doğru bilgilere sahip olmalarını çok önemsiyoruz’’ diye konuştu.

Yaklaşık bir yıldır Kadın Olmak ve Ötesi kitabı üzerinde çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak “Kitap, kadınların biyolojik yolculuğunun tüm evrelerini kapsıyor. Bu kitapta ergenlikten ilk jinekolojik muayeneye, gebeliğe hazırlıktan doğuma, adet bozukluklarından kısırlığa, kanserden menopoza kadın sağlığıyla ilgili merak edilen her konuya değindik. Hastalardan yıllardır gelen sorular da bize yol gösterdi; kitaptaki tüm konuları soru-cevap şeklinde hazırladık” dedi.