Vakıf Katılım web
Sağlık 02.10.2017 15:50 Güncelleme: 02.10.2017 15:52

Portakal Maskesi Nasıl Uygulanır?

​Kış aylarında severek yediğimiz, hastalıklardan korunmak için bol bol hem kendisini hem de suyunu tükettiğimiz portakalın C vitamini deposu olduğunu bilmeyen yoktur sanıyorum.
Portakal Maskesi Nasıl Uygulanır?

Kış aylarında severek yediğimiz, hastalıklardan korunmak için bol bol hem kendisini hem de suyunu tükettiğimiz portakalın C vitamini deposu olduğunu bilmeyen yoktur sanıyorum. Portakalda C vitaminin yanı sıra bol miktarda kalsiyum ve folik asit, kabuğunda ise antioksidan bulunmaktadır. Yani cildimizi yaşlandıran serbest radikaller ile savaşacak güçtedir. Bu kadar güçlü olan meyveden yaşlanmamak için neden yardım almayalım? Portakal maskesi ile cildimizi neden daha canlı ve genç tutmayalım… Portakalı cildimizde uygulamak için farklı yöntemler vardır. O zaman Portakal maskesi nasıl uygulanır birlikte bakalım.

• Dilerseniz portal kabuklarını direkt olarak cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Siyah noktalar ve sivilceler için etkili olacaktır.

• Portakal sularını buza dönüştürerek cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinizi ferahlatacak ve temizleyecektir.

• Portakal kabuğundan elde edeceğiniz toz ile yoğurdu karıştırarak maske elde edebilirsiniz. 15 dk. sonra ferah bir his ile etkisini görmeye başlayabilirsiniz. Aynı uygulamayı yoğurt yerine sadece su veya süt ile de deneyebilirsiniz. Uygulama sonra ılık su ile yüzünüzü durulabilirsiniz.

Portal Portal asit içerikli olduğunda her türlü maske uygulamasından göz temasında bulunmamaya çalışın. Maskelerin daha iyi bir sonuç vermesi için cildinizin temiz olduğundan emin olmalısınız.

Portakalın cilde faydaları nelerdir?

• İçerisinde bol miktarda sitrik asit yer aldığı için sivilcelerin kurumasında çok etkilidir. 

• Bolca antioksidan içerdiğinden ciltteki fazla yağı atar ve yağ oranını dengeler.

• Cildinizdeki koyu lekelerden kurtulmak için kabukları doğal renk açıcı görevi görecektir.

• Anti-aging etki göstereceği için cildinizin genç kalmasını sağlar. Yumuşaklık verir.

Kışın yediğinizi portakal kabuklarını atmaz kurutup toz haline getirirseniz portal kabuğu tozu elde etmiş olur, yaz kış demeden tüm peeling ve maskelerinizin içerisinde en doğal şekilde kullanabilirsiniz.

Kaynak: Necibe.com