Türkiye - Gündem Kaynak: (İHA) 16.12.2016 09:33 Güncelleme: 16.12.2016 10:21

Polise silahlı saldırıda 2 tutuklama

Adana'da çalıntı akü ihbarı üzerine bir iş yerine giden polis ekiplerine silahlı saldırıda bulunan 4 kişiden 2'si tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi...
Polise silahlı saldırıda 2 tutuklama
Adana’da çalıntı akü ihbarı üzerine bir iş yerine giden polis ekiplerine silahlı saldırıda bulunan 4 kişiden 2’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. 1 Aralık 2016 tarihinde Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalıntı akü ihbarı üzerine, sık sık bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösteri yaptığı Obalar Cadesi’nde hurdacılık yapılan iş yerine gitti. Sivil araç ile gelen polisler iş yerinde arama yaparken, yoldan otomobil ile geçen şahıslar ekip aracına ve iş yerine ateş açtı. Saldırganlar otomobil ile ara sokaklara girerek kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, ekip aracına ve iş yerine kurşun isabet etti.

Saldırının ardından bölgeye Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile asayiş ekipleri ve zırhlı araçlar sevk edildi. İş yerinde ve araçta inceleme yapan ekipler, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Cinayet dedektifleri yaptıkları çalışmalar sonucunda zanlıların bindiği otomobili tespit etti. Polis otomobilin sahibine ulaştı. Otomobil sahibi saldırının olduğu sıralarda otomobili Ledan B.(21) ve Yaser Ç.’ye (28) verdiğini söyledi. Polis bunun üzerine bu şahısları bulmak için çalışma yaptı. Ayrıca polis zanlıların olay yerine önce plakalı otomobil ile daha sonra aynı otomobilin plakasını çıkartıp gelerek ateş açıldığını da belirledi. Polis tüm bu bilgiler doğrultusunda polise ateş açılan otomobilin içinde Ledan B., Yaser Ç., Yakup E. (18) ve Hakan Ç.’nin (35) olduğunu tespit etti. Polis bu kişileri evlerine şafak vakti şok baskın düzenleyerek yakaladı. Zanlılar suçları kabul etmedi.



ADAM YARALAMADAN DA ARANIYORLAR

Polis ayrıca, Ahmet Cevdet Yağ Caddesi’nde Ali A. isimli şahsın tabanca ile yaralanması olayına da bu zanlıların karıştığını tespit etti. Zanlılardan Ledan B.’nin Ali A. ile husumeti olduğu için onu da vurduğunu belirleyen polis, zanlıları hem polise silahlı saldırı hem de adam yaralama suçlamalarıyla ifadelerini aldıktan sonra adliyeye sevk etti. Zanlılardan Ledan B. ile Yaser Ç. tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.