Halkbank web
Ekonomi 02.06.2023 07:00

​Polisan Holding kurumsal yönetimde yeni bir sayfa açıyor

Türkiye'nin önde sanayi kuruluşlarından Polisan Holding son yıllarda kurumsallaşma çerçevesinde yürüttüğü dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir adım atıyor.
​Polisan Holding kurumsal yönetimde yeni bir sayfa açıyor

Türkiye’nin önde sanayi kuruluşlarından Polisan Holding son yıllarda kurumsallaşma çerçevesinde yürüttüğü dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir adım atıyor. Holding Yönetimi, şirketin kurumsal yönetim alanında gelişimi için ve finansal ve operasyonel hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla yeni bir modeli hayata geçiriyor. 

Polisan Holding’in 23 Haziran’da gerçekleşecek Genel Kurul Toplantısı’nda onaya sunulmak üzere alınan karara göre; Polisan Holding de en büyük paya sahip ve Bitlis ailesinin temsilcileri olarak Polisan Holding’in Yönetim Kurulunda yer alan Mehmet Emin Bitlis, Ahmet Ertuğrul Bitlis, Ahmet Faik Bitlis ve Fatma Nilgün Kasrat, bundan böyle Polisan Holding Yönetim Kurulunda sırasıyla; Tayfun Bayazıt, Esra Yazıcı, Ali Tuğrul Alpacar ve Cantekin Dinçerler tarafından temsil edilecek. Bahse konu aile üyelerinin kurdukları şirketlerin temsilcisi olarak görev yapacak bu isimler Polisan Holding’in en üst yönetim organı olan Yönetim Kurulunda en geniş icrai yetkiye sahip olacak şekilde görev yapacaklar. Bitlis ailesinin Polisan Holding’de sahip olduğu paylar aynen aile üyelerinde kalmaya devam edecek.

Türkiye’de bir ilk

Yapılan kurumsal yönetim hamlesi, Polisan Holding’in büyüklüğü ve faaliyet çeşitliliği göz önüne alındığında Türkiye için bir ilk olma özelliği taşıyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bitlis, “Köklü bir kurum kültürü ve güçlü bir birikimle Türk sanayisinde ilklere ve önemli işlere imza atmış bir kuruluşuz. Son birkaç yıldır geleceğin ihtiyaçlarına ve stratejimize uygun şekilde tüm grup şirketlerimizi içine alan kapsamlı bir dönüşüm süreci geçiriyoruz. Çok farklı başlıkları ve evreleri olan bu dönüşümün son halkasında Polisan Holding’i, cesur bir bakış açısıyla geleceğe taşıyacak kurumsal yönetim yönünden yeni bir sayfa açma kararı aldık. Bu kapsamda, gelecek yolculuğumuza hem tecrübeleri hem de iş dünyasının farklı alanlarında elde ettikleri büyük başarılarla öne çıkan isimlerle birlikte ilerleyeceğiz. Yönetimde “Temsilciler Kurulu” olarak tanımladığım bu yapının, birçok aile şirketine de örnek teşkil edebileceğini düşünüyorum. Zira aile şirketlerinin kurumsal yönetimi güçlendirme çalışmalarında, üst yönetimin profesyonellere devrinden sonra ana karar organı olan yönetim kurulunda da bu bakış açısıyla hareket edebilmesini, şirketin uzun vadeli gelişimine ve sürdürülebilir başarısına bir yatırım olarak görüyorum” dedi. 

“Yönetim kurulumuzun yeni fotoğrafı, tüm paydaşlarımıza büyük güven ve umut verecek”

Bu kararın, icrayı üstlenen üst yönetimin ardından şirketin geleceğine yön veren kararları alan ve icranın da denetimini yapan organ olarak yönetim kurulunu da profesyonelleştirmenin ötesinde şirket kültürünün geleceğe taşınmasına önemli etkileri olacağına inandığını vurgulayan Mehmet Emin Bitlis sözlerini şöyle sürdürdü: “Son birkaç yıldır tüm dünya ekonomik yönden son derece dalgalı ve pek çok açıdan kırılgan bir dönemden geçiyor. Bu durumun küresel ve yerel etkileri her bakımdan iş dünyasını zorlayıcı koşullarla yüz yüze bıraktı. Polisan Holding çok uzun yıllardır farklı dönemlerde böyle zor koşulları ve krizleri yerleşik kültürü ve birikimi sayesinde güçlenerek geride bırakmayı başarmış bir yapıdır. Bugünden geleceğe giden yolda da bu kuvvetli kaslarımızı kullanmak, bir yandan da daha kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıyla, çalışanlarımızdan tedarik zincirimize, yatırımcılarımızdan kamuoyuna kadar tüm paydaşlarımıza güven ve umut veren yeni bir yaklaşımla yol alacağız. Bu değişim bizi hızla hedeflerimize götürecek ve Polisan Holding’in geçmişten bugüne ortaya koyduğu performansı daha kalıcı ve etkili bir şekilde geliştirmeye büyük katkı sunacaktır.” 

Yeni dönemde yönetim kurulu başkanlığını üslenecek olan Tayfun Bayazıt ise konuyla ilgili açıklamasında şunları aktardı: “Polisan Grubu 59 yıllık geçmişinde çok başarılı yatırım hamleleri gerçekleştirdi, rekabet ettiği sektörlerde itibarlı bir marka oldu. Ülkemizin istikrarlı büyüyen, başarılı gruplarından biri olan Polisan’ın günümüz çetin rekabet koşullarında kurumsal yönetim çıtasını yükseltme çabası takdire şayandır. Bu çerçevede ben ve temsilci çalışma arkadaşlarım etkin risk ve performans yönetimi ve insan odaklı yaklaşımımızla sürdürülebilir ve kârlı büyümeye katkı sağlayacağız.  Bitlis Ailesi’nin bu örnek ve yenilikçi yaklaşımını çok önemli buluyor, bana ve ekip arkadaşlarıma olan teveccüh ve güvenleri için teşekkür ediyorum.”