Sağlık 14.07.2016 12:59

Pokemon ararken 4 kilo verdi

Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Timişkan, Pokemon GO'nun sosyal anlamda büyük yararı olduğunu belirterek, "Pokemon avlamak için 4 günde 30 km yol katederek 4 kilo verdim." dedi. YENİBİRLİK - Dünya'da hızla yaygınlaşarak…
Pokemon ararken 4 kilo verdi

Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Timişkan, Pokemon GO'nun sosyal anlamda büyük yararı olduğunu belirterek, "Pokemon avlamak için 4 günde 30 km yol katederek 4 kilo verdim." dedi.

YENİBİRLİK - Dünya'da hızla yaygınlaşarak dikkat çeken Pokemon GO oyunu Türkiye'de de oyuncularını sokağa döktü. Edirne'de ellerinde akıllı telefonlarıyla pokemon arayan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor.Trakya Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği eğitimi gören Kazım Timişkan, "Pokemon GO harika bir oyun. Dünyada büyük yankı uyandırdı. Mücadele ve azmin ön plana çıktığı yaş sınırı olmayan bir oyun olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.Edirne'de çarşı, cami, köprü ve heykel yanlarının pokemon oyuncularının uğrak yeri olduğunu dile getiren Timişkan, insanların şehri usanmadan gezdiklerini ve pokemon avladıklarını söyledi.

4 günde 30 kilometre yol katederek 4 kilo verdim

Oyunun bazen bir Pokemon için kilometrelerce yürütebildiğini ve insanları spora yönelttiğini dile getiren Timişkan, eskiden insanların odalarına kapanıp oyun oynadıklarını ancak bu oyunla insanların daha aktif olduğunu anlattı.Oyunun, sosyal anlamda büyük yararı olduğunu aktaran Timişkan, "Pokemon avlamak için 4 günde 30 km yol katederek 4 kilo verdim. Türkiye'nin her yerinde pokemon var. Deniz ya da nehirde su pokemonları, toprakta toprak pokemonları gibi. Elinde telefon olan herkesle konuşuyoruz. Yeni arkadaşlar edindik. Beraber tanışıp gezdiklerimiz oluyor. Bu oyun insanları sosyalleştiriyor. Oturarak oynanamıyor. Gezmeyle birlikte insanlarla etkileşim halinde oluyoruz." şeklinde konuştu.