Kültür Sanat 20.05.2022 15:31

PİYANO İKİLİSİ DUO BLANC & NOIR'DAN EŞSİZ BİR YAPIM GELİYOR: 'TOCCATA'

Yudum Çetiner ve Selin Şekeranber den oluşan Dörtel piyanist duosu, Bach'ı Rhodes piyanosu ile yorumladıkları yeni albümleri için ödüllü yönetmen Ecem Lawton'ın önderliğinde Berlin de büyük bir klip prodüksiyonuna imza attı.
PİYANO İKİLİSİ DUO BLANC & NOIR'DAN EŞSİZ BİR YAPIM GELİYOR: 'TOCCATA'

Yudum Çetiner ve Selin Şekeranber den oluşan Dörtel piyanist duosu, Bach’ı Rhodes piyanosu ile yorumladıkları yeni albümleri için ödüllü yönetmen Ecem Lawton’ın önderliğinde Berlin de büyük bir klip prodüksiyonuna imza attı. Tamamı çok yetenekli bir Alman kreatif ekipten oluşan prodüksiyon, klasik müzik tarihinde bir ilke imza attı. Blanc & Noir’ın kısa film tadındaki Toccata klibi, Bach’ın 18.

yüzyılda bestelediği ikonik eseri esrarengiz modern ve sinematik bir lens aracılığıyla izleyiciye sunuyor.

Gizemli bir şehrin gizemli speakeasy caz klübü olan ‘Blanc & Noir’ın müzisyenleri olarak tanıtılan Selin & Yudum, klip boyunca izleyicileri sürreal bir gece yolculuğuna çıkarıyor. Piyanistler eseri çaldıkça, eserdeki değişimler konukların değişimine yol açacak. Büyük bir metafor olan Blanc & Noir klibi, çözümlenmeye açık bir pandora kutusu.
Ecem Lawton’ın yönetmenliği, yapımcılığı ve kurgusu altında yaratılan ‘Toccata ’klibi, seyircinin gerçek ile hayal arasındaki algısını buğulamayı amaçlayacak. Sanatsal ve görsel referansları zengin olan klibin, rüya mantığı var. Klip aynı zamanda sanat ve insan tarihine çeşitli göndermeler içeriyor.
Ünlü Alman koreograf India Rischko’nun ‘Toccata ’için kurguladığı ve Bach’ı günümüze yorumladığı koreografi, çok özel dansçıları, görkemli kostümleri ve modern hareketleriyle akıllara kazınmaya hazır.

Raisa Vanessa, Begüm Khan, GuvanchNYC ve Şiir Ünlü’nün kostüm, takı ve ‘Toccata ’ için yaptıkları özel tasarımları, klibin görsel dünyasını zenginleştiriyor.
David Lynch, Peter Greenaway ve Dario Argento filmlerinden ilham alan ‘Toccata’, müzik, barış, hayal ve sürrealizm temalarını renklerle sembolize ederek sorgular ve her şeye rağmen sanatın ve müziğin devam edeceğini vurgular.‘ Toccata ’aynı zamanda, dünya tarihinde sözsüz bir piyano parçasına çekilen ilk klip olma özelliğini taşıyor ve çok ses getirecek.