Güncel - Yaşam 11.12.2017 11:36 Güncelleme: 11.12.2017 13:47

Pistler kayakseverler için hazırlanıyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Van Abalı Kayak Merkezi'nde, etkili olan kar yağışının ardından kayak sezonu için hazırlıklarda sona gelindi.
Pistler kayakseverler için hazırlanıyor

Van'daki Abalı Kayak Merkezi, etkili olan kar yağışının ardından başlatılan çalışmalarla kayak sezonuna hazır hale getiriliyor.

Kayak turizminin yanı sıra profesyonel kayak sporunun da Türkiye'deki önemli adreslerinden Gevaş ilçesindeki kayak merkezinde sezon hazırlıklarında sona gelindi.

Aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası pisti iş makineleriyle kayak yapmaya elverişli hale getiren ekipler, 1 kilometre uzunluğundaki teleski ve telesiyej hattının bakımlarını da gerçekleştirdi.

Uluslararası organizasyonların yapılabileceği standartlara hazır hale getirilen kayak merkezi, Van Gölü'nün mavisiyle buluşan görüntüsüyle kayakseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Gevaş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehdi Tekçe,iş makineleriyle karı sıkıştırarak, pistteki son çalışmaları tamamladıklarını anlattı.

"Türkiye'deki en iyi kayak pistlerinden biri"

Kayak merkezinde 4 pistin bulunduğunu ifade eden Tekçe, şunları ifade etti:

"Pistimizin birinci etabı, kayağa yeni başlayanlar için tasarlanan Türkiye'deki en iyi kayak pistlerinden biridir. Pist, kayakseverlerin önünü görebilecek şekilde yapılan düz bir alana ve yaklaşık 1 kilometre genişliğinde, 4 kilometre uzunluğundadır. Yeni başlayanlar bir kaç denemenin ardından pistte kolayca kayabiliyorlar. Kayağa yeni başlayanlar burada çok rahat öğrenebilirler."

"Pistteki çalışmaları tamamladık"

Tesislerde tüm hazırlıkları tamamlayarak sıfır bir kayak tesisi düzeyine ulaştırdıklarını belirten Tekçe, şöyle konuştu:

"Pistteki çalışmaları tamamladık. Pistteki çukurları ve pist çevresindeki dereleri tamamen düzenledik. İnsanlar burada rahat ve güvenli bir şekilde kayabilirler. Tam donanımlı araçlarımızla pistteki kar yığınlarını sıkıştırdık. Hem teleski hem de telesiyejlerimiz çalışır vaziyette. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde sezonu açacağız. Van'a 45 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen yolların tümü asfaltlı ve kışın açık durumda oluyor. Tesislerimizde bulunan 500 araçlık otoparkla vatandaşlara hizmet veriyoruz."