Röportaj 15.05.2019 13:33

PINK MARTINI TÜRKİYE TURNESİNDE: 'Zeki Müren ve Müzeyyen Senar hayranıyız'

Pink Martini'nin kurucusu Thomas Lauderdale ve solisti China Forbes, Türkiye turnesi devam ederken gazetemiz YeniBirlik'le buluşup, sorularımızı yanıtladı.
PINK MARTINI TÜRKİYE TURNESİNDE: 'Zeki Müren ve Müzeyyen Senar hayranıyız'

SEMA SEZEN

Türkiye’de geniş bir hayran kitlesine sahip olan ve her konseri heyecanla karşılanan Pink Martini, 6 şehirlik Türkiye turnesinin ilk konserini Bursa’da verdi.
Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran 3000 kişiye muhteşem bir akşam yaşatan grup, en sevilen şarkılarını Bursalılarla ilk kez paylaştı.
Grubun sempatik vokali China Forbes, Yeşilçam’ın unutulmaz şarkılarından “Aşkım Bahardı” yı Bursalı hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Grubun kurucusu ve lideri Thomas Lauderdale’in esprileri ve dinleyicilere Türkçe hitabı geceye renk kattı.
İzleyiciler tarafından dakikalarca alkışlanan Pink Martini, turnenin devamında 16 Mayıs’ta İstanbul’da, 17 Mayıs’ta İzmir’de, 18 Mayıs’ta Adana’da, 20 Mayıs’ta Ankara’da ve 21 Mayıs’ta Konya’da müzikseverlerle buluşacak.
Biz de bu geniş turne öncesinde Pink Martini’nin kurucusu Thomas Lauderdale ve solisti China Forbes ile sohbet ettik.

-Pink Martini yıllardır dünyanın en sevilen gruplarından biri. Bir orkestra kurarak müzik yapma fikri nasıl doğdu?

Thomas Lauderdale: Okul hayatım boyunca da müzikle hep iç içe oldum. Sonrasında Corbett müzik yarışmasında kazandığım birincilikle profesyonel müzik hayatım başlamış oldu. Öncesinde çeşitli gruplarda piyanist olarak yer alıyordum ama aklımda kendi müzik grubumu kurmak vardı. Ortak müzisyen arkadaşlarımızla bir grup kurmaya karar verdik. Hayalim hep nostaljik tınılar veren eski film müzikleri tadında bir müzik yapmaktı.

-Müzikseverleri Pink Martini’nin müziğine çeken ne?

Thomas Lauderdale: Yaptığımız müzik nostaljik ve çok farklı kültürlerin şarkılarını, melodilerini kapsıyor. 25 dilde şarkılar söylüyoruz. Popüler müzik yapmasak da dinleyiciler müziğimize coşkuyla eşlik ediyor.

-Büyük bir orkestra ile sahne alıyorsunuz. Büyük bir grupla yıllardır müzik üretmenin zorlukları var mı?

Thomas Lauderdale: Müzik geçmişlerimiz birbirine çok benziyor ve hepimiz uzun yıllardır birbirimizi tanıyoruz. Birbirini tanımanın ve aynı dili konuşmanın getirdiği bir avantaj var. Aramızdaki uyum sahneye de yansıyor. Asıl önemlisi hepimiz yaptığımız işten çok keyif alıyoruz.

-Türk müziği Pink Martini için ne ifade ediyor?

Thomas Lauderdale: Türkiye’ye geldiğimizde Türk Sanat Müziği CD’leri alıyoruz. Ayrıca buradaki menajerlik şirketimiz Pasion Turca da bize birçok CD hediye ediyor böylece Türk müziğini daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Türk müziği çok melodik ve duygulu. Açıkhava’daki bir konserimizde Belkıs Özener’le Aşkım Bahardı şarkısını da birlikte söylemiştik. Zeki Müren ve Müzeyyen Senar en çok sevdiğimiz isimlerden.

-6 şehirlik Türkiye turnenizin ilk konserini Bursa’da verdiniz. Nasıl bir akşamdı sizin için?

China Forbes: Çok çok keyifliydi. Bursa’daki ilk konserimiz olmasına rağmen, harika bir seyirci vardı. Bizi çok güzel karşıladılar. Şarkılarımızı hep birlikte söyledik. Sırada İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Adana var. Konya ve Adana’yı da çok merak ediyoruz. Daha önce gelmediğimiz şehirler. İkinci evimiz gibi hissettiğimiz Türkiye’nin farklı şehirlerini görebildiğimiz ve yeni dinleyicilerle bir araya gelebildiğimiz için çok mutluyuz.