Spor 21.06.2018 10:34 Güncelleme: 21.06.2018 11:16

Pınar Karşıyaka'ya Ne Olacak?

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Pınar Karşıyaka'nın, önümüzdeki sezon Avrupa macerası henüz netleşmiş değil.
Pınar Karşıyaka'ya Ne Olacak?

Bertan ERMAN

2 hafta önce ULEB'den Eurocup daveti alan Pınar Karşıyaka, daha sonra FIBA'nın vereceği karar neticesinde hangi kupaya gideceğini açıklayacaktı. Ancak, ULEB'in Eurocup'a Galatasaray ve Tofaş'tan sonra Türk Telekom'u dahil etmesiyle Yeşil Kırmızılı ekip için bu kapı kapandı. Kaf Kaf'ın önümüzdeki sezon hangi FIBA turnuvasında yer alacağı ise merak konusu. Zira Pınar Karşıyaka, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde, normal sezonu 10. sırada tamamlayarak Playoff'a kalamamıştı. Ancak Yeşil Kırmızılılar, 2016-2017 sezonunda da Playoff'a kalamamasına karşın, FIBA'nın 1 numaralı turnuvası olan Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılmıştı. Ayrıca, Beşiktaş Sompo Japan ve Banvit'ten sonra, Sakarya Büyükşehir ve Eskişehir Basket'in de FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde oynama ihtimali bulunuyor. FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde, biri ön elemeden başlamak üzere, toplam dört Türk takımı yer alıyor.

AVRUPA'DA ÖNEMLİ İŞLER ÇIKARDI

Pınar Karşıyaka, 2012-2013 sezonunda, evinde düzenlenen FIBA Eurochallenge Final Four'da final oynama başarısını göstermiş; fakat şampiyonluk maçında Krasnye Krylia takımına 1 sayı farkla kaybederek turnuvayı ikincilikle tamamlamıştı. Daha sonra ULEB Eurocup'ta mücadele eden Kaf Kaf, Basketbol Süper Ligi (O sezonki adıyla Türkiye Basketbol Ligi) şampiyonu olduğu 2014-2015 sezonunda, çeyrek final oynama başarısını göstermişti. 2015-2016 sezonunda B Lisansı alarak, 2002 yılından itibaren sadece ULEB'in düzenlediği Euroleague'de, İstanbul haricinde Avrupa'nın en büyük turnuvasına katılan ilk ve tek Türk takımı olan Yeşil Kırmızılılar, son iki sezon, FIBA'nın düzenlediği Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk sezonunda, ikinci turda turnuvanın favori takımlarından Beşiktaş Sompo Japan'i eleyerek çeyrek finale kalan Pınar Karşıyaka, Umana Reyer Venezia'ya elenerek Final Four oynama hakkını elde edememişti. Kaf Kaf, geçen sezon ise, çeyrek finalde, İspanya'nın UCAM Murcia takımına iki karşılaşmada da kaybederek, yine Final Four'un uzağında kaldı.