Spor 25.09.2017 00:08

Philadelphia Eagles'ı son çeyrekte çaylakları kurtardı

ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi NFL'in 3. hafta maçında Philadelphia Eagles, New York Giants'ı çaylak kicker Jake Elliott'ın 6 yarda mesafeden attığı alan golüyle 27-24 yenerek ligdeki 2. galibiyetini aldı.
Philadelphia Eagles'ı son çeyrekte çaylakları kurtardı

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde herhangi bir sayı olmazken, LeGarrette Blount'ın etkili koşu oyunuyla maça ağırlığını koyan Philadelphia Eagles, ilk sayılarını çeyreğin bitimine 9 buçuk dakika kala buldu. Deneyimli running back Blount'ın 18 oyun sonunda 1 yarda mesafeden yaptığı koşuyla touchdown sayısı buldu. Ekstra golü de sayıya çeviren Eagles, devre arasına 7-0'lık üstünlükle gitti. Ayrıca, New York Giants'ın deneyimli oyun kurucusu Eli Manning, 2. çeyreğin 7. dakikasında bir interception pas attı.

New York Giants, üçüncü çeyrekteki ilk hücum serisinde hakkını tazeleyemezken, Philadelphia Eagles bir alan golü denemesinden yararlanamadı. Ancak Eagles'ın cornerbacki Patrick Robinson, Giants'ı ikinci hücum serisinde Eli Manning'in pas oyununda araya girip interception yaptı ve hücum hakkını takımına kazandırdı.(8.58) Hızlı bir şekilde ilerleyen Eagles hücumu, oyun kurucu Carson Wentz'in 3 yarda mesafeden pasını bitiş alanında tutan tight end Zach Ertz ile bir touchdown buldu. Ekstra golü de sayıya çeviren Philadelphia, son 15 dakikaya 14-0 önde girdi.

Ancak New York Giants, son çeyreğin ilk 5 dakikası içinde yıldız wide receiverı Odell Beckham Jr. ile bir geri dönüşe imza attı. Beckham Jr.'ın pas oyunlarında bulduğu touchdownlar ile Giants skorda eşitliği sağladı.(10.53) Vitesi arttıran New York ekibi, Eli Manning'in pas oyununda wide receiver Sterling Shepard, 23 yardadan gelen pası 11 yarda uzaklıkta yakaladı ve 66 yarda koşarak toplam 77 yardalık bir touchdown oyununa imza attı. Ekstra golde de isabet bulan Giants, maçta 21-14 öne geçti.(7.12) 

Ancak New York Giants'ın üstünlüğü kısa sürdü. Akabindeki Philadelphia Eagles hücumunda çaylak running back Corey Clement, 15 yardalık koşu oyununda bitiş alanına vardı ve takımına 6 sayı kazandırdı. Ekstra golün de isabetli olmasıyla Eagles, skorda yeniden eşitliği sağladı.(5.40) Karşılaşmanın son dakikasına New York Giants 24-21 önde girerken Philadelphia Eagles, çaylak kicker Jake Elliott'ın 46 yarda mesafeden attığı alan golüyle 24-24'lük eşitliği  sağladı. Giants, son hücum serisinde aldığı cezalarla 17 yardaya kadar geriledi ve son hücum hakkını 19 yarda mesafeden attığı punt ile tamamladı. Philadelphia Eagles, 38 yarda mesafeden başlayan maçın son hücum serisini son saniyede Jake Elliott'ın 61 yarda mesafeden attığı alan golüyle tamamladı ve mücadeleyi 27-24 kazandı.

Bertan ERMAN