Kültür Sanat 16.12.2017 19:38

Perran Kutman fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

Sinema sanatçısı Kutman, "Bu sergiyi ortaya çıkarmak çok güzel bir düşünce. Zannediyorum ki sergi bittikten sonra emelimize kavuşmuş olacağız." dedi.
Perran Kutman fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

Sinema sanatçısı Perran Kutman'ın 2 bin 500 fotoğrafının yer aldığı sergi, sinemaseverlerin katılımıyla ziyarete açıldı.

"Geçmişten Geleceğe Başarı Hikayesi Fotoğraf Sergisi" kapsamında Kale Outlet Center'da gerçekleşen açılışa katılan sanatçı, sergiden elde edilecek gelirin Lösemili Çocukları Yaşatma ve Bir Umut Derneği'ne bağışlanacağını belirterek, sergiyi hazırlayanlara minnet duygularını iletti.

Fotoğraflara bakarken eski günleri hatırladığını ve çok duygulandığını aktaran Kutman, "Sepya resimler vardır, bazen eskicilerde karşılaşırsınız. Aile bitmiştir ve hiç kimse sahip çıkmadığı için eskicilere düşen o resimler beni çok üzer, onları görmek çok gücüme gider, duygulandırır." dedi.

Kutman, serginin oluşturulmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Böyle bir sergi çalışması yapılmış, her bir karede ayrı bir hatıra, mutluluk, hüzün, kaybettiklerim ve özlediklerim var. Binlerce defa teşekkür ediyorum. Bu sergiyi ortaya çıkarmak, çok güzel bir düşünce. Zannediyorum ki bu sergi bittikten sonra emelimize kavuşmuş olacağız çünkü sadece Perran Kutman'ın resimleri burada olsun diye değil, güzel bir hizmet karşılığı bunu yapıyoruz. Çok önemli bir görev için buradayız, o sebeple sergi teklifini kabul ettim. Bir gayemiz var, o gayeye hizmet edileceğine çok inanıyorum. O inançla hepinize minnettarım. 2018'de hepinize mutlu bir yıl diliyorum, hep birlikte mutlu olalım inşallah."

"Gerçekten oyuncunun oyununu görmek isteyenler, dizileri seyretmiyor"

Kutman, gazetecilere yaptığı açıklamada ise "Fotoğrafların her bir karesine baktığım zaman, 'ne kadar doğru ve güzel işler yapmışım' diye düşündüm ve şu an onun gururunu taşıyorum." şeklinde konuştu.

Hiçbir şeyin karşısında boynunu eğmediğini vurgulayan Kutman, şunları kaydetti:

"Uzun zamandır beni ekranlarda göremiyorsunuz çünkü bu kadar uzun süreli projelerde oynanmaz. Oyuncuya, senariste, yönetmene ve seyirciye yazık. Seyirci üç saat bir dizinin karşısında oturtulmaz çünkü oyuncu oynayamaz, yapılan istatistikler var. Reklam dahil 60 dakika dizi, 25 dakika da durum komedisi çekilir. Ben de mevcut şartlarda yer almak istemediğim için ekranlarda olmuyorum."

Kutman, oyunculukta olması gereken kriterleri anlatarak, "Ben hep gördüğümüz ve bildiğimiz yaşayan karakterleri oynadım, onun için göz hizasında yani göz göze rahatça görebildiğim için seyirciyle aramda, burada gördüğünüz gibi büyük bir sevgi var. Bugün de güzel kızların ekranlarda olması moda, pek ala da götürüyorlar işlerini ve demek ki oyuncuya pek ihtiyaç olmuyor. Gerçekten oyuncunun oyununu görmek isteyen kişiler, maalesef artık televizyonu ve dizileri seyretmiyor." değerlendirmesini yaptı.

Etkinlikte, Kale Center AVM Genel Müdürü Bülent Karataş ile Lösemili Çocukları Yaşatma ve Bir Umut Derneği yetkilisi, Kutman'a plaket ve çiçek takdim etti.