Spor 17.01.2018 13:00 Güncelleme: 17.01.2018 13:23

Parris Lee: "Kendimi evimde gibi hissettim"

Türkiye Amerikan Futbolu Ligi takımlarından Yeditepe Eagles'ın yeni transferi ABD'li running back Parris Lee, sezon öncesinde açıklamalarda bulundu.
Parris Lee: "Kendimi evimde gibi hissettim"

Bertan ERMAN

2018 sezonu öncesinde görüşlerini bildiren Parris Lee, "Heyecanlıyım. Başaltı takımı gibi görünüyor olsak da, bizim henüz ne yapacağımızı bilmiyorlar. Daha önceki maçları izledim ve oldukça iyi bir takımız. Bu yıl İstanbul adına güzel; Eagles adına harika bir yıl olacak." dedi.

Eagles'a transfer sürecinden bahseden Lee," Emmanuel diye bir arkadaşım var. O da bir Amerikan Futbolcusu. Bana üniversiteden ve buradaki dayanışmadan bahsetti. Sonra araştırdım ve son zamanlarda takımın iyi işler çıkardığını gördüm.  Daha önce Türkiye’de bulunmamıştım ve bu harika bir fırsattı. Bazı şeyler farklıdır ve yenidir.  Sonra buraya gelmeye karar verdim ve mutluyum. Çünkü Avrupa’da farklı yerlerde oynadım. Sırbistan’da ve İtalya’da. Bu benim Türkiye’deki ilk zamanım." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un New York'a benzediğini söyleyen 27 yaşındaki running back, "Burayı New York’a benzettim. Uçaktan ilk indiğimde taksileri gördüm ve bu şehirde hayat hızlı. Kendimi evimde gibi hissettim. Ben New York City’de doğdum. Bana burası hakkında birkaç bilgi verdiler. Tabii ki farklı bir kültür, pek çok şey farklı. Lakin insanları iyi, yemekleri lezzetli." diyerek Türkiye'ye hayran kaldığını belirtti. 

Eagles'taki ilk gününden duyduğu memnuniyeti dile getiren Parris Lee, "İlk gün arkadaşlarımla tanıştığımda, burada olmaktan mutlu olduğumu hissettim. Harika bir karar vermişim. Buraya geldiğimde Efe (Ersoy)  ile konuştum. Bana güvende hissedeceğimi ve bir aile ortamında olacağımı anlattı. Sonra ona, burada yıllarca çok mutlu olacağımı söyledim." dedi.

Amerikan futbolu oynamaya her zaman hazır olduğunu belirten Lee, "Her gün çalışırım. Futbol benim yaşam tarzım. Rüyalarım, düşüncelerim hep futbol. Ben daima oynamaya hazırım. Yarın, bir hafta veya bir ay sonra olması önemli değil; çünkü ben daima hazırım. İlk maçımdan son maçıma kadar kendimi her gün hazırlarım." şeklinde konuştu.