Kayseri 29.04.2019 14:34

"Parklarda çocuklar için bakım ve onarım çalışması yapılıyor"

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu "713 parkımız çocuklarımızın hizmetine hazırlanıyor. Parklarımızın tamamında bakım onarım yapılmakta olup, bahara ve yaz tatiline hazırlanmaktadır" dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, okulların tatil olması ile birlikte yaklaşık 300 bin öğrencinin tatile başlayacağını ve belediye olarak çocuklara tahsisli parkların hazır hale getirileceğini söyledi.

Melikgazi İlçe sınırları içerisindeki parklardan 282´sinin çok amaçlı ve büyük ölçekli olduğunu ancak her parkta çocuk oyun alanı ve grubunun bulunduğunu belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, parklarda ayrıca basketbol, voleybol ve tenis sahaları bulunduğunu, yürüyüş ve bisiklet yollarının yer aldığını kaydetti.

 Parklarda çocukların daha güvenli ve sağlıklı alanlarda oyun oynamalarına imkan tanımak için parkın oyun alanının zemininin tartan veya sentetik çim olarak yenilendiğini ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Çocuk oyun aletlerinin bakımını yaptıklarını veya yenileri ile değiştirdiklerini çünkü çocukların güven içinde sağlık ve sağlam bir ortamda oyun imkanı sunmak istediklerini sözlerine ekledi.