Vakıf Katılım web
Magazin 12.08.2020 03:00

Osmanlı Dönemi desenlerinden gelen şıklık

Dünya sanat tarihine büyük katıklar sağlayan Osmanlı Dönemi desenleri bu sezona damgasını vuruyor.
Osmanlı Dönemi desenlerinden gelen şıklık

Osmanlı Dönemi’nin güzel sanatları hat, ebru, tezhip ve minyatür DeFacto 2020 Yaz Osmanlı Koleksiyonu’nda yeniden hayat buluyor. Kadın ve erkek tasarımlarından oluşan koleksiyon gönülleri fethediyor.

DeFacto, Osmanlı Dönemi’nin en güzel eserlerinden esinlenerek yepyeni bir koleksiyon hazırladı. Hat, ebru, tezhip ve minyatür sanatından ilham alınarak hazırlanan koleksiyon kadın ve erkek tasarımlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Ebru Sanatçısı Ezgi Turan, Hattat Canan Turcan ve Tezhip ve Minyatür Sanatçısı Ayşe Sözdemir’in imzasıyla hazırlanan desenler dönemin ruhunu 2020 yaz modasıyla harmanlıyor. Tişörtten gömleğe, kaftandan, eteğe, elbiseden bağcıklı pantolonlara geniş ürün yelpazesi ile beğeniye sunulan koleksiyonda dönemin şıklığını yansıtan bol ve dökümlü gömlekler erkeklerin, kaftanlar ise kadınların favorisi. Tarzıyla fark yaratmak isteyenlerin tercihi Osmanlı Koleksiyonu zarif çizgileriyle hayran bırakıyor.

Dünya sanat tarihine yön veren çizgilerle tasarlanan DeFacto Osmanlı Koleksiyonu, tüm DeFacto mağazaları, DeFacto mobil uygulaması ve www.defacto.com sitesinde satışa sunuluyor.