Magazin 09.12.2022 04:52

"ONLAR SAHNELERİ ÇIKARTTI, BEN TEKRAR YAZDIM!"

Hasan Can Kaya önceki gece hem yapımcılığını hem senaristliğini ve aynı zamanda rol alacağı "Çok Aşk" filminin setinde soruları yanıtladı.
"ONLAR SAHNELERİ ÇIKARTTI, BEN TEKRAR YAZDIM!"

Çok güzel bir film olacağını dile getiren Hasan Can Kaya, "Benim çocukluğum setlerde geçti. Önce setlerde çalıştım daha sonra senaristlik yaptım. Ondan sonra sahnelere çıktım ve insanlar tanıdı beni. Kendimi evimde hissediyorum" diye konuştu. Setin yedi hafta süreceğini dile getiren Kaya, "Normalde üç dört hafta sürer setler ama çok özenle ve titizlikle çalışıyoruz. Sahneleri tekrar tekrar sürekli çekiyoruz. Usta oyuncularımız da var filmde onlardan da destek alıyorum ve oyunculuğuma da çok dikkat etmeye çalışıyorum" dedi. "Çok Aşk" filminden bahseden komedyen, "Çok komik bir film geldiğini düşünüyorum. Beklentinin farkındayım ve bununla ilgili ekstra bir heyecanım var. İş kendini konuşturur ya biraz inşallah öyle olacaktır. Üretici ve anlatıcı kendinden hep bir parça koyar böyle durumlarda. Benden de parçalar var bu projede. Senaryo yazan arkadaşlarım var danıştığım kişiler yani. Onlara verdim ve siz bunları okuyun komik olmayan sahneleri çıkarın ben tekrardan yazacağım dedim ve öyle de yaptım. Onlar çıkarttı ve ben çıkarttıkları yerleri en baştan yazdım yani çok uğraştım" diye konuştu. 

"TÜCCAR MANTIĞIYLA FİLM YAPMAK ÇOK MANTIKLI DEĞİL"

Filmin aynı zamanda yapım kısmına da ortak olan Hasan Can Kaya, "Ben tüccar değilim. Bu işin üreticilerindenim. Ama yaratıcı tarafa müdahale olmasın diye yapımcı da oldum ortak yapımcı oldum. Para odaklı değilim ama şakaya müdahale edilirse, mizah özgürlük alanını kaybederse başarılı olamazsın. Zaten şu an bir tüccar mantığıyla film yapmak çok da mantıklı değil çünkü sinemaların durumu ortada. Uzun zamandır beklenen ilgi aslında yok ama biz yine böyle bir riski göze aldık. Umarım her şey çok güzel olur ve bizi ödüllendirir. Ödüllendirmeyecekse de umarım mahçup etmez" diye konuşarak aslında bir risk de aldığını dile getirdi. 

"HER BEĞENEN SÖYLEMEYEBİLİYOR"

Geçtiğimiz günlerde Şahan Gökbakar'ın bir televizyon programına yaptığı açıklamada, "Hasan Can Kaya'yı da beğeniyorum ve başarılı buluyorum" cümleleriyle alakalı da konuşan Kaya, "Herkesin yoğurt yiyişi farklı. Kendini ispatlamış bir isim. Çok mutlu etti beni bu cümleleri ile. Benimle aynı mesleği yapan büyüklerimiz iyi niyetli olduğunu düşündüğüm açıklamalar yaptığında mutlu ediyor ve ilham veriyor bize. Her beğenen söylemeyebiliyor biliyorsunuz. İyi bir insan olduğunun göstergesidir bu cümleler kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.