Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 24.09.2017 17:48 Güncelleme: 24.09.2017 17:55

"Öğretmenlerimize milli gelirden verdiğimiz payı arttıracağız"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün her gördüğünüz 3 öğretmenden 2'si bizim dönemimizde atandı. İnşallah Türkiye büyüdükçe, milli geliri artınca, öğretmenlerimize milli gelirden verdiğimiz payı da arttıracağız" dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bugün her gördüğünüz 3 öğretmenden 2’si bizim dönemimizde atandı. İnşallah Türkiye büyüdükçe, milli geliri artınca, öğretmenlerimize milli gelirden verdiğimiz payı da arttıracağız” dedi.

AK Parti Tepebaşı İlçe Teşkilatı’nın 4’üncü Olağan Kongresine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin önceliğini eğitime verdiğini ifade etti. Konuşmasında Türkiye en büyük önceliğinin eğitim olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, “Her şeyi yaptık demiyoruz ama inanın çok şey yaptık. Yaptığımız o şeylerden birisi de eğitimde Türkiye’ye çağ atlattık. Biraz sonra rakamlarını veririm ama en önemlisi, eğitim için cebimizde bütçe var, para var. Bu aileler için de geçerlidir. Eğer aile bütçenizden önceliği otomobile ayırırsanız, sizin ailenizin önceliğiniz otomobildir. Ev almak için ayırırsanız, sizin ailenizin önceliği evdir. Dolayısıyla bütçemizin yüzde 20’sini eğitime ayırıyoruz. Dolayısıyla bu dönemde Türkiye’nin önceliği eğitimdir desek doğru söylemiş olur muyuz? Oluruz. Biz geldik, kaliteli eğitimi sağlamak için derslik başına düşen öğrenci sayısını 36’dan 24’e düşürdük. 645 binin üzerinde derslik var ve 270 bin derslik bizim dönemimizde yapıldı” dedi.

“EN FAZLA YATIRIMI ÖĞRETMENE YAPTIK”


En fazla yatırımın öğretmene yapıldığını ifade eden Bakan Yılmaz, yolda görülen her 3 öğretmenden 2 tanesinin AK Parti döneminde atandığını aktararak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bir başka konu ise öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olması lazım. Bizim geldiğimizde 28’di, şimdi ise 17’ye düştü. Biz diyoruz ki, iddiamız bu. En fazla yatırımı öğretmene yaptık. 580 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik ve Cumhuriyet tarihinde en çok atamayı yapan bakan da Nabi Avcı’dır. Allah razı olsun. Bugün her gördüğünüz 3 öğretmenden 2’si bizim dönemimizde atandı. İnşallah Türkiye büyüdükçe, milli geliri artınca, öğretmenlerimize milli gelirden verdiğimiz payı da arttıracağız. Çünkü biz biliyoruz ki, eğitimin kilit taşı öğretmendir. Her şeyiniz olsun, öğretmen olmazsa ders yapılmaz. Hiçbir şeyiniz yok, öğretmeniniz varsa ders yapılır.”